Ne vegyél ilyen szart

2016.08.03. 12:56
100 hozzászólás

Eddig az árnyékhatalmak meggátolták, hogy neked is legyen valódi, 12 voltos, szivargyújtóról üzemeltethető kompresszorod, de most egy bátor kis cég végre eljuttatja hozzád a kínai technológia csodáját, annyiért, amennyiért egy normális biciklipumpát sem kapsz. Kétezernyolcszáz alatt vettem meg az Auchanban, de valami azt súgta, hogy ne dobjam el a blokkot. Pláne miután rádöbbentem: a gyártó lazán behazudja, hogy ez a kis pokolgép közel 18 bar nyomás előállítására képes. (A boltban csak a PSI-ben kifejezett értéket láttam, és bevallom, nem megy fejben az átváltás.) A használati útmutató már azt javasolja, hogy amikor a manométer 14 bart mutat, mindenképp kapcsoljam ki a kompresszort. Azt, hogy a 10 baros skálán hogyan mutat 14-et, már nem részletezik.

Íme a hányattatásaim a Global Export Import márkájú, 12 voltos kompresszorral, remélem, sok szenvedéstől kímélek meg mindenkit, akihez eljut az infó. Annyit elárulhatok, hogy a videó fénypontja az, amikor megpróbálok felfújni vele egy koktéllufit.

A blokknak azért nem volt ideje elveszni, mivel hamar megpróbáltam felfújni vele a családi Baleno kerekét. Hát nem ment. Valószínűleg az energia nagy része csűrdöngölésre megy el, a gép ugrál, mint birkaszar a deszkán. De legalább a nyomásmérője is pontatlan, 2 barnál 4 tized tévedés elég sok. Aztán alább adtam, a biciklivel már bírt, bár azt a kereket pár fújással fújtam fel azzal a sima kézi pumpával, amit azután vettem, miután a kompresszort visszavittem. (Lábpumpát már nem veszek, tudom, hogy tilos.) Egyébként az Auchanban szó nélkül visszaadták a pénzt, bár annak a cégnek az üzletkötőit, amely ilyen árut helyez el a polcaimon, én még a parkolóból is kitiltanám a helyükben.