Ilyet se sokan csináltak még E30 M3-mal

2016.08.06. 18:06
5 hozzászólás

Patrick Snijers neve messze nem fogalom a ralisportban. Néhány belga bajnoki címen túl sok emlékezeteset nem is alkotott, kivéve az 1988-as évet, amikor egy Prodrive-féle E30 M3-mal az európai ralik egyik legnagyobb sztárja volt. A Road& Track túrta most elő egy méltatlanul ismeretlen videóját az 1988-as Manx Rally-ról, ahol Jimmy McRace-t verte el szoros meccsben. E30 M30 + kemény aszfalt =  

A Manx Rally (Rally Isle of Man), azaz a Man-sziget ralija egyébiránt részben azokon az utakon fut, ahol a motorosok hírhedt halálversenye, a Man TT. A rali történelmében olyan győzteseket találni, mint Ari Vatanen, Colin McRae, Richard Burns, és ötször nyert itt a helyi hős Mark Higgins is. BMW-vel sem Snijers előtt se utána nem nyert senki, azt az 1988-as sikerét pedig Chris Harris a motorsport valaha volt egyik legnagyobb győzelmének nevezte.

BMW-s körökben egész élénken él a belga M3-mal végigtolt '88-as szezonja. Az Európa-bajnoki címet ugyan szoros meccsben elbukta a lanciás Fabrizio Tabatonnal szemben, de ilyen pillanatokat hagyott az utókorra: