Akváriumablaka lett a Volán buszának

2016.08.11. 17:53
15 hozzászólás

Elég egy rosszul záró, duplaüvegű panorámaablak, némi esővíz és máris izgalmasabb a hosszú reggeli buszozás. Engem legalábbis nagyon jól elszórakoztatott munkába jövet a Volánbusz 800-as járatán ez a hullámjáték a napfényben – kattintásra videó: 

Ami nem látszik a videón:

- A víz nagyon tiszta. Azt a kevés port, ami bejutott a két üveg közé, mind kirakta magából a hullámvonal tetején. Egy nagyobb hullámzásnál felkavarodnak ugyan alulról kioldott apró fekete ragasztódarabkák, de hamar vissza is süllyednek a kédergumi takarásába. 

- Ha olyan szerencsés vagy, hogy kifogsz egy helyet a 800-as busz akváriumablaka mellett, a Pilisvörösvár előtti lejtős kanyarban készítsd be a kamerát. A teknő-szerű út, a nehézségi erő és a lejtőn folyamatosan aprókat fékező buszsofőr összjátékából fantasztikus fodrozódások születnek. Én ott elestem, beszívott a látvány.

Lehet, hogy semmi rendkívüli nincs a jelenségben, a többi utast például nem különösebben izgatták a ficánkoló hullámok. Igaz, volt idejük megunni: amikor hétfőn ugyanezzel a Volvóval utaztam, a busz végéből már láttam a hullámzást a csukló mögött, csak gyáva voltam közelebb tolakodni. Valószínű a múlt hét végi esőben talált utat magának a víz a két üveg közé.  

Update: Két perc kereséssel találtam egy ugyanilyen valamit. Ezt itt Belgiumban videózták még tavaly. A jelenségnek itt sincs neve, szimplán csak víz a dupla üvegbent ír a cím. 

Update2: Ahogy olvasónk írja, a 444 már tavaly beszámolt egy hasonlóról. Akárcsak mi, ők is akváriumablakként írtak a jelenségről.