A Ford megcsinálta az autó nélküli autót

2017.04.08. 13:13
5 hozzászólás

A babák többsége szeret autóban aludni, hiszen az autó beltere egy állandó, ingerszegény környezet. Emellett a motor monoton rezgéseket és hangot keltve búg, ráadásul legalább egy ember ott van a közelben, vagyis adott a biztonságérzet is. Ezt ismerték fel a Ford spanyol mérnökei, akik egy olyan gyermekágyat készítettek, amely szimulálja az autó körülményeit. És nem csak a színekkel dolgoztak: a peremben futtatott LED-sávok imitálják az utcalámpák tovatűnő fényeit, egy négykaros mechanika az autó mozgását szimulálja, és a megnyugtató motorhang is megvan, ez az alulra épített hangszóróból szól. Apuka dolga csak annyi, hogy a telefonjával rögzíti a behatásokat, amik az altatós útvonalon érik a kicsit, majd rátölti az ágyra, ami visszaadja fényeket, rezgéseket, dőléseket. Caterhammel nem biztos, hogy működik, de az ötlet remek. Azt, hogy lesz-e konkrét termék a Max Motor Dreams nevű bölcsőből, nem tudni, de a spanyol weboldal alapján arra tippelek, hogy egyedi megrendeléseket szolgálnak ki vele.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.