Ken Block újra csapat: óriási homokozóból jött az új gymkhana-videó

2017.08.22. 20:37
14 hozzászólás

Már nem kérdés: gumifüst nélkül is lehet erős egy Ken Block-videó. A raliversenyzőnek középszerű, üzletembernek és showmannek kiváló, mutatványos kaszkadőrnek első rangú Block Utah-ba vitte a Gymkhana-sorozat tizedik részét – íme a Terrakhana, egy Ford Fiesta RX43 kalandja egy óriási homokozóban:

Egy ideje nem volt titok, hogy Block változtatni készült a sorozaton. Kilenc éve már, hogy elindult Block Gymkhanája, ami amellett, hogy kezdetben szuper ingyen reklám volt saját vállalkozásának, a DC Shoes-nak, világhírt is szerzett az autósportban akkor még csak hobbista ruhagyárosnak. Évről évre jöttek a meredekebbnél meredekebb, profibbnál profibb, kretatívabbnál kreatívabb videók, de a formátum kezdett belefáradni a városi utcákon, gyártelepeken csapatós meredek mutatványokba, így 10. és a 11. videó egész más irányba indul/t el. Előbbi ez a ma megjelent terepralis, míg a másik neve állítólag Climbkhana lesz, azaz várhatóan valamiféle hegyi felfutást cifráznak majd meg a srácok.

Screen Shot 2017-08-22 at 9.49.04 AM.png

Ha valakinek nem lenne tiszta: az über lazasággal előadott csapatást valójában centire kitalált, újra és újra felvett jelenetekből vágják össze. Senki sem mondta, hogy másként volna, és amit a kamera mutat, az ettől még mindig a valóság. Block a Top Gear-nek meg is jegyezte, hogy például ez szikla 3:05-nél a valóságban is rohadt nagy. Knife edge a neve, 30 méter magas és nagyon nem szeretett volna leesni a túlfelén:

udrjedagdbxowofnephj.gif

A Gymkhana egyébiránt egy Japánban és Ausztrália-óceániában létező motorsport-vadhajtás. Ha olvasgatnál róla, itt megteheted, ha inkább Block e név alatt futó mesterműveit nézegetnéd, itt pótolhatod mind a kilencet. És még valami: ez a link pedig egy totalcaros Block-videót rejt.