Mitől lesz erősebb az autód?

9 hozzászólás

Szeptember 9-én, vagyis első őszi Parkoló Parádén is folytatódott a Totalcar Mesterkurzus előadássorozat. Ezúttal Göbölyös Zsolt beszélt a motor tuning alaplépéseiről, hogy mindenki eldönthesse, merre induljon, ha több erőt szeretne az autójába. Az előadás a motorok működésének elméleti alapjain túl a teljesítménynövelés köznapi, mindenki által elérhető formáiról szólt, vagyis azokról a kiegészítőkről, szoftveres megoldásokról, illetve tuning-chipekről, melyeknek használatához nem kell mélyen belenyúlni a motorba. Nem árt tudni, hogy a csodák nem ezen a szinten kezdődnek és rengeteg az átverős termék a piacon, ráadásul minden ilyen jellegű beavatkozás engedélyköteles és kérdéses, hogy megéri-e belevágni a kalandba. Az alábbiakban az egyórás előadás felvételét láthatjátok.  

A Totalcar Mesterkurzus ingyenes előadássorozatát azért hoztuk létre, hogy rendszeresen hallhassatok élőben is a cikkeinkben gyakran tárgyalt, sokakat érdeklő témákról. Az összes előadásról felvételt készítettünk, melyeket az alábbiakban találhattok meg.

1. Így vesz autót a Becsületesnepper - Kroneraff István előadása a használtautó-vásárlás kockázatairól, a legjobb vételekről, a tipikus átverésekről és a vevők naivitásáról.

2. Így teszed tönkre az autód - Novoth Tibor és Göbölyös Zsolt előadása az autóhasználat és karbantartás praktikáiról, a túlhúzott szervizintervallumok pokláról és arról, hogy tényleg kevésbé tartósak-e a mai autók, mint a régiek.

3. Mesterkurzus a veteránautózásról - Csikós Zsolt előadása megannyi történettel öreg autókról, kalandos felújításokról, beszerezhetetlen alkatrészek felkutatásáról és arról, hogy mit érdemes megmenteni.