Zárd gurulással az évet!

Veterános találkozó szilveszter napján: Trabant-Wartburg Klub

2017.12.30. 09:27
3 hozzászólás

Aki tudja, annak felesleges magyaráznom, aki nem, az nem árt ha megtanulja: évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy veterános és youngtimeres társaságok, csapatok vagy magánzók egy év végi, nagy összeröffenéssel búcsúztatják az óévet. Az eseményt a Trabant-Wartburg Klub szervezi, de a rendezvény összetétele épp oly színes szokott lenni, mint a klub tagsága: természetesen az ex-KGST járművei alkotják a derékhadat, de mivel ilyenkor több száz autóról, s pár tucat motorról van szó, a felhozatalban minden akad, fecskefarkú amerikai cirkálótól 500-as Fiaton át nyújtott 126-os Mercedesig - a motorokat mindenkinek a fantáziájára bízom.

Tavaly sem volt már használható a Közlekedési előtti terület, ezért akkor a Pólus Center mellett hízott dagadtra veteránokkal a parkoló, idén viszont egy oldtimeresek és amerikaiautó-klubosok által jobban ismert helyen, a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél levő Lurdy Ház hátsó parkolójában jövünk össze. A hivatalos kezdés délelőtt 10 óra, a rendezvény vége délután 2 táján lesz. Közben, már nagyjából délután 1 órától fakultatív felvonulás és krúzolás (nincs biztosítás, külön engedély vagy egyéb) jön a városban, akár kis csoportokban is - mert kevés egyszerre ennyire meghökkentő és kedves látvány létezik december 31-én, mint a mindenfelé csapatokban felbukkanó, színes oldtimereké.

A rendezvény helyszínén szervezett bolhapiac és autóeladás nem lesz, de ahogy az már lenni szokott - nem kereskedelmi mennyiségben ez sem probléma. Kaja, pia, meleg, illetve alternatív szórakozás a magunkkal hozott, ám benzingőzre kevésbé fogékony társak számára van odabent a Lurdyban.

Aki nem ismerné a bevásárlóközpontot, annak itt a cím:
Könyves Kálmán körút 12-14., Budapest, 1097.

Ha van 25 évnél idősebb autótok, motorotok, buszotok, teherautótok, biciklitek, gördeszkátok vagy űrrepülőgépetek, gyertek!