Csodás klipet kapott a Falcon Heavy kilövése

2018.03.11. 17:51
8 hozzászólás

Öt hete a Falcon Heavy kilövésének: öt hete, hogy a SpaceX tett egy nagy lépést a Marsutazás felé és öt hete már, hogy Elon Musk vörös Tesla Roadstere Nap körüli pályára állt. Épp csak elült a felhajtás, a SpaceX jó érzékkel kidobott egy fasza hangulatvideót a nagy napról olyan részleteket is megmutatva, amiket eddig nem. 

Bár a SpaceX még mindig adós sok-sok backstage infóval a Falcon Heavy kilövéséről, pontosabban arról, hogy a Teslát a hordozóban hogyan készítették fel az útra, ebbe a videóba legalább belefért pár rövidre vágott kép a háttérről. Okosabbak nem lettünk: jó lenne látni például, hogy is nézett ki pontosan a rögzítés, amivel a hordozóra fogták, hogy állja a kilövést.

GlRhn7.gif

Továbbra sem tiszta, hogy mit csináltak az abroncsokkal, hogy azok bírják a vákuumot az űrben, hogy mit pakoltak ki a Roadsterből és mit hagytak benne, vagy hogy kapott-e bármilyen felületi kezelést, hogy lassabban nyírja ki a sugárzás. Azaz egyelőre nem láttunk semmit, amiből pontosabban lehetne következtetni arra, hogy meddig bírja majd az űrben, a Nap körül keringve. 

Ha lemaradtál róla, vagy csak visszanéznéd/olvasnád a sztorit, ezen a linken mindent megtalálsz, amit a témában írtunk.