Tíz cikk a hóban autózásról hóban autózás helyett

2018.03.18. 02:01
3 hozzászólás

Ki tanítja izgalmasabban a téli vezetést, a Porsche vagy a Jaguar? Esetleg a Peugeot? Melyik az érdekesebb, a befagyott tavon vagy a havas erdőben csapatás? A svédek vagy a finnek az igazi lappok? Van egy szép adag cikkünk az archívumban a témában. Ha már ezen a túl havas vasárnapon inkább nem ülnél autóba, itt van pár órára elég olvasnivaló a hóban autózásról. 

havon autózás
  • Porsche téli tréning: Winkler kalandjai északon, avagy egy tucat befagyott tavas porschés vezetéstechnikai tréning mélyelemzéssel a finnek zseniális arculatépítéséről. Hogyan került egy Porsche-tréningről szóló beszámolóba a következő mondatrész? ...leggyorsabb spermium feje becsapódik az érett petesejtbe. Válasz erre: Túl jó, hogy igaz legyen.
  • Nissan téli tréning: Stump Bandi is megjárta Lappföldet, és ha már ott volt, végigette a Nissan étlapját a Juke Nismo RS-től a GT-R-ig. Természetesen szöges gumival mindet. Mit tud a japán technika a skandináv télben? Annyit mondok: Disznók a jégen.
  • Toyota GT86 téli tréning: Szintén Lappföld sok kultúrantropológiával. A GT86 faceliftje nem sok érdemi újdonságot hozott, szóval ha az autóra vagy kíváncsi, inkább ide kattints. Télapó városáról, Rovaniemiről ellenben jó sokat megtudhatsz, ha erre a nem vonzó címmel ellátott cikkre kattintassz: A Toyota, amiért arcomra fagyott a nyál.
  • Peugeot 104 Zs-kkel a jégen: Ha a kortárs sportautóknak rendezett téli tréningek nem izgatnak, van itt valamink tavalyról. Csikóst tette jégre a Peugeot aprócska 104-esekkel, amitől egy délelőttre Didier Auriol lett belőle.
  • Jaguar-Land Rover téli tréning: Megnyugtatlak: nem tudsz vezetni – kezdi a cikket Papp Tibi, akit a Jaguar-Land Rover vitt el Svájcba tanulni. Ez a tréning nem csak a csúszkálásról szólt, a britek tényleg mutattak pár hasznos trükköt a lakossági havon autózásról is. Így állt össze az a 7+1 dolog, amit csak havon tudsz megtanulni.
  • Porsche téli tréning 2: Megint csak a Porsche, megint csak Lappföld. Pista is megjárt egy ilyen korrupciós utat, méghozzá összkerekes 911-essekkel. A kalandról Egy 911-es nem erre való címen olvashatsz.
  • Porsche téli tréning 3: Annyi a porschés havas csapatás, még a Motordoktorunknak is jutott belőle a múltban. Göbinek csak az Alpokig kellett mennie, hogy eltehessen keresztbe pár Carrerát, többek közt a Tour de France híres szerpentinjein. A cikk pedig: Porschéval hóban, keresztben.
  • BMW-vel a havas emelkedőn: Hoppácska, ez itt nem egy tréning. Hét éve már, hogy egy összkeres BMW X3-mal nekimentünk az utcának, amit hólánc nélkül nem mászott meg addig semmi hóban, legalábbis az ott lakók autóinak nem sikerült. A nagy kérdés tehát: Mit ér a sokmilliós technika?
  • BMW téli tréning: Ha már BMW: jártunk már náluk is havas vezetéstechnikai tréningen. Jó mélyre kellett hozzá ásni az archívumban, de voltunk ilyenen: Na, megint osztják az észt. (Ha még mélyebbre ásunk, kiderül, hogy még a sarkköri tesztközpontjukat is megjártuk már.)
  •  Téli vezetős tréning hó nélkül: Zárásként pedig egy jótanács-gyűjtemény, amihez még csak a megyét sem kellett elhagyunk. A Hungaroringen szedtük össze pár éve, mit könnyű elrontani a csúszós úton. Ha mégis autóba ülnél ma, indulás előtt még nézz rá: Így töröd össze az autódat télen.