Semmi világrengető, csak leborult egy tank a platóról egy katonai parádén

2018.08.26. 11:00
20 hozzászólás

Az orosz nemzeti büszkeség nagyban támaszkodik a szovjet világháborús sikerekre, mint amilyen a 75 éve, 1943 nyarán megnyert kurszki csata is volt. Abban a győzelemben fontos szerepe volt a T-34-es harckocsiknak  egy ilyen borult le most egy platóról a kurszki győzelem 75 éves évfordulójára rendezett parádén.

Az 1943 nyarán lezajlott kurszki csata volt az Öbölháborúig a történelem legnagyobb erőkkel vívott páncéloscsatája. Hatezer harckocsi és önjáró löveg vett részt benne, és a stratégiai győzelem még úgy is a szovjeteké lett, hogy nagyjából hétszer több harckocsit és háromszor több embert vesztettek, mint a németek. 

205993 1 350-700x467

A csata 75 éves évfordulóját ünnepelték a héten Kurszkban, amikor ez a baki történt a világháborút megjárt tankkal. A helyi hírügynökség szerint a benne ülő vezető nem sérült meg a borulásban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.