Értéktelen, de megfizethetetlen – mutasd meg mindenkinek!

22. Parkoló Parádé - 2018.09.01.

2018.08.31. 16:51
7 hozzászólás

Ha neked is van egy járműved, aminek a piacon szinte semmi értéke, de te jobban babusgatod, mint majommama gyermekét, több pénzt költöttél rá, mint oligarcha a Balaton környéki ingatlanokra, hozzad ki a Parkoló Parádéra, szeretnénk mi is látni.

 

Ha találkozni akarsz hasonlóan benzinvérű társaiddal, gyere el a Parkoló Parádéra most szombaton (2018.09.01.). A jegyed szombat délig, sőt 13:30-ig megveheted 990 Ft-ért!

Valamiért mindenki a drága és különleges autókra izgul, amikor autós rendezvényen nézelődik. Világ pénzébe kerülő Ferrari, leölt marhacsordák sóhaját nyikorgó Conolly bőrbe burkolt belterű Rolls-Royce, súlyos krómoktól és tengermély lakkozású metálfénytől csillogó veterán Mercedes, apró brit roadster, méreteivel és uszonyaival egy partra vetett bálnát idéző amerikai batár – ezek az autók azok, amik mellett folyton pózolnak az emberek, amiknek a képe felkerül a telóra háttérképnek. És a veterános rendezvények is ilyenekkel vannak tele – az ilyen találkozók alapján akarná az ember azt hihetné, régen mindenki multimilliomos volt, még a portás is állólámpás Mercivel parkolt a gyár kapuja elé.

Érthető, ha hobbi autónak az emberek valami ilyesmit szeretnének, én is így vagyok ezzel. Ki akarna fapados, kalaptartó, hátsó ablaktörlő nélküli fehér Swiftet hétvégi verdának? Nem sokan.

Vajon hányan őrizgetnek klimatizált garázsban egy eredeti, még a nyolcvanas években, a Merkur által értékesített 1,3-as Golfot? Vagy pihentetnek egy Zastava GTL 55-öt egy puha lepel alatt?

Esetleg te vagy az , aki megmentette az enyészettől a család első nyugati autóját és az összes bontót végigjárta egy pár karcmentes, facelift előtti hátsó lámpáért a dízel Peugeot 309-hez, gyere el szombaton az Albertirsai útra. Ha saját két kezeddel kalapáltál-hegesztettél bele a rozsdaboglya Nissan Bluebirdbe vagy két táblát a jobbik fajta vaslemezből, mert a balatoni kempingben a két csinos holland kiscsaj apukája ilyennel húzta azt a szép nagy lakókocsit, mutassad meg a PP-népének. Ha esetleg gyorsulási versenyek királyát, vagy a Nordschleife lopakodóját építetted meg világ pénzének felhasználásával egy Marutiból, amiért mindenki lehülyézett, akkor is gyere és muti.

Mert nem csak drága kupék és kabriók, extráktól roskadozó limuzinok gurultak a világ utcáin – most sem jár mindenkinek alanyi jogon az S-klasse. Nagyon örülnénk, ha olyan autókat és motorokat is (igen, a patika Jawa Mustangok, Mini Rigák, aprópénzért vásárolt de újszerű SR125-ök is érdekelnek ám!) elhoznátok, amilyenekkel tele voltak régen a parkolók, de ma már nem látni sehol. Sőt, ha az újszerű szippantós Ifát, költöztetős Zsukot vagy billencs Zilt támasztanád ki, komolyan mondom, még térdre is rogyunk előtte.

Ezeket a járműveket alaposan körbe fogjuk fotózni, egy külön posztban és galériában fogjuk megmutatni őket a Totalcar olvasóinak. A szerkesztőség ezen felül meg is fogja koronázni a legklasszabbak ítélt darabot: egy igazi játszós autót vihet haza a legmegfizethetetlenebb értéktelen gép. Karbon alváz, összkerék-hajtás, könnyű karosszéria, szóval minden adott, hogy egy havas-latyakos hétvégén is lehessen autókázni, akár a nagyszobában.

Ó, a végére egy megjegyzés: könnyítsd meg a dolgunkat, és ha az „Értéktelen, de megfizethetetlen” autót letámasztod a parkolóban, tegyél egy A4-es lapot az ablakba, amin kint van, hogy „Értéktelen, de megfizethetetlen”. Ha elképesztő sztori is tartozik hozzá, egy másik lapra írjad le röviden azt is. Este hatig járjuk majd a sorokat, és fél hét körül hirdetünk eredményt.

Hopphopp, el ne felejtsem: gyártsátok a mosós képeket, toljátok az Instára, hogyan készültök az autóval a Parádéra. Minden csutakolós képhez dobjatok hashtageket is: #parkolóparádé22 #totalcar #mosósképek. A képeket külön posztban szemlézzük, a szerkesztőség és az internet népének kedvencét jutalmazni fogjuk, érdemes kattintani és feltölteni.

Ha videót gyártasz a PP-n, azt is szeretnénk látni, küldjetek linkeket, a jókat mi is bemutatjuk.

Parkoló Parádé szombaton (2018.09.01.) lesz 14 és 20 óra között. Jegyet az alábbi gombra kattintva vehetsz, szombat 13:30-is 990 Ft-ért, a helyszínen pedig 1500 Ft-ért.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek. 

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére.

Látogatói kapunyitás  14 órakor.
Belépés:  autóval a 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

Bővebb információkat ide kattintva olvashatsz.

Közel 20 éves Porschéval letolni a Budapest-Bamako Rallyt
Nem csoda, ha az ember fél egy jól felszerelt korosodó prémium autótól, de van, aki a Bamako Rallytól sem ijed meg egy ilyennel.
Öt évet állt és 43 éves - letolták vele a Budapest-Bamako Rallyt
Nem az ellocsolható milliókon múlik, hogy az ember letolja a Bamako Rallyt, erre tökéletes példa ez az öreg zöldséges Merci.