Ez a Toyota életeket mentett

2018.11.14. 10:17
30 hozzászólás

Nem telik el nap úgy, hogy ne érkezne hír a kaliforniai tűzvészről, autós vonatkozás is akad, pár napja például egy ritka és értékes Shelby GT350-est mentettek ki egy égő házból. A tűz egyelőre fékezhetetlennek látszik, az elnök az egész államot katasztrófa sújtotta területté nyilvánította, viszont a tragédiák közepette rengeteg emberi történetet hallani a menekülésekről is. Egy ilyen sztori főszereplője ez az elég megviselt Toyota Tundra. 

Allyn Pierce, a paradise-i Adventist Health ápolója a kórház evakuálásra használta a saját Toyota pickupját. Az utolsó körénél egy égő roncs állta az útját, amit végül egy dózerrel toltak el, hogy tovább tudjon menni, viszont amint megtisztult az út, az ápoló inkább visszament a kórházba. Az épület már égett, viszont sok paradise-i lakos itt keresett menedéket, ezért a kórházi dolgozók, rendőrök és tűzoltók az épület melletti helikopter leszállón állítottak fel egy ideiglenes bázist. Pierce a Tundrával végül többször fordult, hogy segítse a kiürítést. 

Az autón komolyan nyomot hagyott az akció, a műanyagelemek megolvadtak, a fémlemezek pedig mályvacukor-szerűen megégtek. Pierce nem vesztette el  humorérzékét, az Instagramra #perfectmarshmellow taggel posztolta a képet. A közel sem átlagos használat ellenére az autó műszakilag hibátlan maradt, továbbra is működik. 

A Toyota amerikai részlege kiszúrta posztot, be is jelentkeztek a tulajdonosnál, hogy azonnal, ingyen szállítanak neki egy új Tundrát. Nyilván a reklámérték is közrejátszott az adományozásban, de ha valamikor, akkor most a gesztust kell értékelni.