Ha birod a vért, ez itt mind a tiéd lehet

2019.06.21. 17:12
20 hozzászólás

Biztos vannak itt még sokan, akiknek kimaradt Klaus, a targoncás első munkanapja. A morbid német targoncás kisfilm, amit ha mi mutathatunk meg először valakinek, már nem volt hiába a hetünk. Most, hogy a Jungheinrich megdobott egy nagy doboz brandelt ajándéktárggyal, újra van indokunk rá, hogy posztoljuk, szóval tessék: ez itt a képen a hiéna nyereménye (ami egy csomag, benne egy targonca alakú powerbank, pendrive 16 MB, bitkészlet, toll alakban, kulacs, autóillatosító emberke; és öt ilyen csomagunk van a nyerteseknek!), odalent pedig az oktatófilmek Gyalog Galoppja. 

Szóval Klaus. A 2000-es német rövidfilmre a neten rendre egy túltolt német humorral készült oktatóvideóként hivatkoznak, de igazából ez tényleg egy rövidfilm, még ha a rendezője meg is tett mindent, hogy elhitesse az ellenkezőjét. Például narrátornak azt a Egon Hoegen kérte fel, aki Németországban a vezetésbiztonsági filmek állandó hangja. Klaus, a targoncás 7,9-en ponton áll az IMDb-n, ami jól mutatja, hogy a nézők nagy része nem állt meg az unalmas első három percnél és megvárta, míg felpörög a Happy Three Friends-sítlus. Neked is ezt javasoljuk, ha még nem láttad, utána eláruljuk, mi hasznod lehet ebből. 

A Jungheinrich (nemrég jártunk náluk targonca-szimulátort tesztelni) a kisfilmhez hasonlóan szintén német, de ennél több köze nincs egymáshoz a kettőnek. A hiénának hála viszont most lesz, mert ahhoz, hogy nyerhess egy csomagot a cég repi cuccaiból (kulacs, bitkészlet, powerbank, illatosító, pendrive), egyrészt végig kell nézned Klaus munkanapját, másrészt tovább kell gondolnod a sztorit onnan, hogy a fejvesztett Klaus és a két villára szúrt kollégája elhajtanak a naplementében. 

klaus a targoncás.png

A feladat tehát: rajzold meg az igazi vége jelenetet. Azt, ami a naplementébe hajtás után jöhetett, amikor valahol, valamikor megállt a targonca ki tudja, milyen pusztítással a háta mögött. Hogy könnyebb legyen, írj hozzá egy rövid sztorit is (akár képregényszerűen), hogy értsük, miért olyan lett a vége, amilyen. Ezt aztán valamilyen elérhető formában linkeld be ide, a poszt alatti kommentfalra és már neveztél is. A határidő június 26. 12:00. Öt nyertest hirdetünk majd, mind az öt megkapja a teljes csomagot, szokatlanul jók most az esélyek. 

A hozzászólással elfogadod a Totalcar adatvédelmi szabályzatát.