2019.09.24. 18:03
0 hozzászólás

Nem kértünk sokat. Csak annyi volt a feladat, hogy menj el a Westendbe és nézzed meg jó alaposan a kiállított, életnagyságú Bugatti Chiron modellt, válasszad ki a kedvenc részletedet, töltsd fel asz Instagramra, és fűzz hozzá magyarázatot, miért épp az a kedvenced. Az, hogy milyen hosszú a magyarázat, hogy a képen egy komplett elem vagy egy apró alkatrész van, az már rátok volt bízva. Egy dolog volt kikötve: szerepeljen a #bugattitakarok és a #totalcar hashtag.

Amikor vasárnap ránéztem az Instagramra, rákerestem a hashtagekre, és egy kicsit kétségbeestem. Mert tudtam én, csak nem sejtettem. Persze, lesznek sokan, akik nyerni akarnak. De ENNYIEN? Hát, hogy a francba lehet vagy nyolcszáz képet átnézni? És még van bő másfél nap, mikor lezárul a feltöltés határideje. Természetesen hétfőn már vagy 1200 poszt mellett volt ott a #bugattitakarok. Gyakorlatilag Chiron-görcsöt kaptam.

Nem panaszkodom, minek is, a lényeg, hogy átnéztem az összeset, kiválogattam a legjobb 10-20 darabot. Ezeknek a listáját beküldtem a kollégáknak, szavazzanak. És a végén, természetesen, csak egy maradhatott.

Az látszott a képeken, hogy a fényszóróktól nagyon sokan készen voltak. Világítanak, villognak, elképesztő a formájuk – én megértem, ha tetszik. Ebben a témában csnori987 kommentjén vihogtam a legjobbat:

De az elejével kapcsolatban nagyon tetszett rpetyas fotója és lényegre törő megállapítása (ami nekem fel sem tűnt eddig):

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#bugattitakarok #totalcar Cápa: fényszóró-szem, légbeömlő-száj

Ruff Péter (@rpetyas) által megosztott bejegyzés,

Az orrát szerette htomi72 is, és bakker, mindenki patkót emleget a Bugattik hűtőmaszkjával kapcsolatban, pedig:

Természetesen hízelegtek a jobbos visszapillantót kiemelő posztok, de lássuk be, nem tehetjük meg, hogy megengedjük, hogy hájjal kenegetéssel előnyhöz juthasson valaki:

Ebben a képben bizony benne van az én egyik kedvenc alkatrészem/megoldásom, és külön értékelem, hogy danieljosvai a Bugattihoz elvitt egy ilyen aktuátort; csak hogy lefotózza és megmutassa mindenkinek, minek is köszönhető, hogy a modell felülete ilyen szépen hullámzik:

Ha van valami, amit nagyra értékelünk, az az őszinteség. Nincs azzal baj, ha az ember vár cserébe valamit, ha a pasijának nyerne egy Bugattit, norahorvath89 pontosan meg is fogalmazza az elvárásait:

Sok alkatrészre számítottam, de egyre nem – pedig a hátsó Chiron felirat többeknek is megtetszett, és nem is egy embernek jutott eszébe, hogy a tükörfényes felületet felhasználva a Bugattiból egyfajta szelfibotot csináljon:

Egy ilyen technikai érdekesség, mint az életnagyságú Bugatti modell, vonzza a műszaki beállítottságúakat is. Van, aki a napi munkájától ilyenkor sem tud elszakadni:

Van olyan poszt is, amit kiemelten szeretnék a legósok figyelmébe ajánlani. Az ötlet már azért is tökéletes, mert bár ezt senki nem tudja, mert anno nem írtam le, de a Technic Chiron készlet bemutatójára kiállított igazi Chiron bizony nem kék fényezésű volt. Azt a kocsit csak lefóliázták , hogy ugyanolyan színű legyen, mint a készlet mintájául szolgáló autó. Szóval, azt gondolom, hogy a felvetés teljesen jogos, nagyot ütne, ha megcsinálnák salamonarnold ötletét:

Nem lehet nem imádni wengeur posztját. Egy egyszerű, nem különösebben szép fotó, és egy kétszavas magyarázat. De ebben minden benne van, egyértelmű, hogy ha az Ablak-Zsiráfban szerepelne a lényegretörés, ezzel ábrázolnák:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kárpitos vagyok #bugattitakarok #totalcar

Tamas (@wengeur) által megosztott bejegyzés,

Mint már említettem, nagyra értékeljük az őszinteséget. Fokozottan igaz ez az őszinte, önostorozó humorra. Ez a poén egy szépen elhelyezett öngyomorszájas, le a kalappal:

Annyira szép ez a szarkasztikus önirónia, hogy egy Bugatti Chiron készletet ér! Gratulálunk noemi.bironak és Koroknai Ádámnak, akik a fenti poszttal megnyerték a 42083-as készletet.