Lakóautós élet a karanténban - 24. nap

Ilyen a lakóautós élet a karanténban 2. rész

2020.04.13. 06:59
0 hozzászólás

Már írtam Kittiről és Zoliról, vagyis az Utraveló csapatáról akik Spanyolországban ragadtak lakóautózás közben.  Közben eltelt majd két hét, újra jelentkeztek a csatornájukon, hogy hogy bírják a közel egy hónapra nyúlt bezártságot, hogy viszonyulnak hozzájuk a helyi hatóságok és a környékbeliek (arrafele sokkal komolyabb lezárások vannak, mint egyelőre nálunk).

A helyezet 2020.04.10-én

A jelenlegi helyzet a korábbihoz hasonló, tehát még mindig ugyanazok a szigorú szabályozások vannak érvényben Spanyolországban, és úgy tűnik nem is enyhítenek rajta az elkövetkezendő hetekben, annak ellenére, hogy javuló tendenciát mutatnak a spanyol számok a fertőzés tekintetében. Még mindig be vagyunk szorulva a lakóautóba, annyi különbséggel, hogy néhány napja pár száz méterrel arrébb álltunk egy nyugodtabb és kietlenebb területre, ahol a kutyusokat szabadabban tudjuk sétáltatni, illetve, ahol van ingyenes wifi, így a videóinkat arról nyomjuk fel a netre. A szervizhely így is közel van és át tudunk állni 3-4 naponta, ha kell, a bolt pedig még közelebb van. Most egy dombra látunk rá, nem pedig egy kerítéssel szemezünk, ha kinézünk az ablakon.

Igazából jól viseljük a helyzetet lelkileg is, lekötjük magunkat és folyton új dolgokon törjük a fejünket a videózás terén. Ez motivál bennünket, hogy legalább hasznosan töltsük el a pusztán bentre korlátozódott időt. Sodródunk az árral, de mindenesetre optimistán állunk a dolgokhoz és bízunk benne, hogy a hónap vége felé, április 26-tól - az ígérteknek megfelelően - fokozatosan enyhíteni fognak a kijárási tilalmon.

Kitti és Zoli

Lakóautós tartalom a Totalcaron

Lakóautód van? Januártól 3,5 tonna felett drágább az utazás
Olyan nincs, hogy mindenki jól jár. Járulékos veszteségek mindig akadnak, az útdíjrendszerben most éppen a 3,5 t feletti lakóautósok váltak azzá.
Mínusz 50 fokban nem mindig poén az alaszkai vadonban túrázni egy pickuppal
Az expedíciós lakóautózás és térképről lehajtás általában jó móka, kivéve akkor, amikor nem az.