Ennél tisztább "autós" versenyt nem találsz

2020.06.21. 07:40
4 hozzászólás

Mostanság rákattantam a Red Bull Ládaderbi videókra, amin sajnos Budapest már jópár éve nem szerepel. Az egykori versenyek volt totalcaros vonatkozása is, hiszen Winkler és Karotta volt a speaker, a versenyzők pedig a Citadelláról indultak.

Most a sok ládaderbis videónak köszönhetően jött szembe a komolyabb változata, ahol már elhagyták a mókás vonalat, viszont látszólag igen komoly tempót mennek az épített gokart jellegű izékkel. Az irányításuknál az oldalkocsis motorversenyekhez hasonlóan az utas is rásegít. Ezek a versenyek Ambatoban (Ecuador) a helyi tavaszi Gyümölcs és virágfesztiválon (Fiesta de la Fruta y de las Flores) zajlanak és 12 km hosszúak, amihez azért nem árt egy Andok méretű hegység a környéken.

A járművek azért lényegesen komolyabban vannak összerakva, mint a fent említett Red Bull-os eseményen, hiszen itt egy egyes szakaszokon már elég tisztességes tempót mennek, ahol mondjuk egy kormánymű-elszállás már komoly sérüléseket okozhat.

Képernyőfotó 2020-06-18 - 16.15.03.png

Más kategóriában még durvább gépekkel indulnak, mint arról az alábbi fotó is tanúskodik. 

18403863 747500418742683 61582832491489277 o

Ha az ember rákeres Youtube-on a Coches de Madera (fából készült autó) szavakra, akkor kiderül, hogy arrafele ezeknek a versenyeknek nagy hagyományuk van, az alábbi videón például az előbbi helyszíntől kb 300 km-re lévő, szintén ecuadori Pimampiro utcáin csapatják lefele.

Ezen a szintén 12 km-es pályán a rekord 10 perc, 40 másodperc 32 század volt, az átlag idő 11-13 perc.

Miközben nézegettem, a keresőben feltűnt egy hazai vonatkozású ládaderbi, amit ugyan nem a Red Bull rendez, viszont él és virul, ráadásul egy régi Totalcar-olvasóknak ismerős néven fut, Vadása Derbi néven. Kicsit rövidebb, de a résztvevők itt is megküzdenek a győzelemért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.