Szemét az arcodba

2020.08.25. 17:38
14 hozzászólás

Kati! Itt van még a Carmina Burana, ezt is tedd fel. Többet nem hozunk, ötszázért sem viszik. Tudtad, hogy már nem kell jogdíjat fizetni érte, letelt a hetven év. A Boney-M-et tedd külön, hé! Azt keresik a hipszterek, mindegy milyen karcos. Forgatják, mint bölcsész a teszkós dinnyét, hümmögnek aztán teszik a szatyorba. Megveszik a szart is. A lemezjátszóval várj, az puhára menjen, azt a vékony rudat húzasd le postásgumival. Ott van a váltón egy köteggel. Állványos fúrógép, huhhh. Menjen középre, súlypontba, gumipókót vigyél még Kati!

Előre, de úgy húzd oda fénycső armatúrát, hogy megfogjon mindent fékezésnél. Kötöződrót? Van. Hátul a zsebben. Tegyél alá szivacsot, nehogy összekarcolja a tetőkapaszkodót. Gáborka mindjárt hozza azt a hibátlan gumit. Nem is értem, hogy miért dobták ki, pedig megáll benne a fém százas. A bőröndbe menjenek a fényképezőgépek. Évek óta mondják, hogy érdemes ellenőrizni, lefutnak-e a záridők. Évek óta nem tudom, hogy mit jelent, de a prakticás táskát a buditartályra pókozzad Kati, mert az valamennyire huppog és véd is, adott esetben.

Itt a gyerek a gumival, állj! Szedjétek vissza a lemezeket, jöjjön a turmixgép, a táska is, ott a helye a guminak. Van még gumipók? Raffiával toldjad meg, ne legyél béna.

Gáborka, felgyűrted a fürdőszobaszőnyeget, anyád nem azért tette a tetőre, hogy ne legyen ott, hanem azért, hogy ne karcolódjon össze a festés. Kati! Segíts már neki! Megy le a nap, este nem szeretek vezetni, indulni kéne már. Falikar nem mozog? Gáborka. Tudom, hogy képcsöves tévéhez való, de valakinek, valamire jó lesz. Át lehet alakítani, hidd el rámelegítem majd valami térlátású, lakberendező vezérostyára. A rossz az új jó, nem tudtad?

Nyomjuk meg gyerekek, holnap hatkor pakolni kell a Bakancsoson, ti meg itt pingvineztek a szeméttel.

A történet természetesen a fejemből pattant ki, a képet viszont Jani barátom lőtte a Margit hídnál feltorlódott dugóban. Fogalmam sincs, hogy miért kelt útra ez a hevenyészett lomis-ikebana, de nem lennék az a motoros, akinek a nyakába hullik ennyi szemét egy vészfékezés miatt. A fizika és a hit nem egy tálból cseresznyéznek, figyeljünk egymásra.