A katasztrófa óta értintetlenül állnak ezek a veteránok Fukusimában

2020.08.31. 17:08
0 hozzászólás

A fukusimai atomkatasztrófa következtében több mint 160 ezer embernek kellett elhagynia a lakhelyét, mivel az erőmű húsz kilométeres körzetét teljesen lezárták az erőteljes háttérsugárzás miatt. Azóta eltelt kilenc év, és egyes városokat, városrészeket újranyitottak, így ezekbe visszatelepülhettek a korábbi lakosok, azonban Fukusima prefektúra jelentős részét még mindig érintetlen szellemvárások alkotják. Tavaly az Obsidian Urbex Photography munkatársai is egy ilyen, elhagyatott területre keveredtek, ahol egy rakás magára hagyott veteránt találtak.

A fényképészek 2019-ben elhagyatott területek felkutatása és megörökítése érdekében indultak turnéra Japánba, nem meglepő módon Fukusimát is célba vették. A túra során épületeket, főként kórházakat és iskolákat látogattak meg, azonban nem várt érdekességeket is találtak, például egy veteránokkal teli autókereskedést.

Egy fukusimai játékterem felderítése közben pillantották meg a klasszikusokat. Az egykoron eladó flotta nagy része amerikai: egy hetvenes évekbeli Ford Montego, egy Cadillac limuzin, két Lincoln Town Car, és egy igencsak szembetűnő 1962-es Chevrolet Impala is a díszes társaság része. De rajtuk kívül még egy 1989-es Nissan 240SX, egy 2006-os Toyota Tundra, és egy fűvel benőtt Nissan Pao is több éve mozdulatlanul áll, sőt, egy tradicionális japán halottaskocsi is helyet foglal a parkolóban.

Érdekesség, hogy három-négy évvel ezelőtt is készültek fényképek a kereskedésről, de azokon például a Cadillac nem volt rajta.

A 21. század legsúlyosabb atomkatasztrófájáért egy kilences erejű földrengés, az azt követő cunami, illetve egy jóadag balesetbiztonsági spórolás a felelős. A lezárt területek mentése évről-évre folyik, azonban jelentős részére talán soha nem fognak beengedni senkit.

Korábban is volt már cikkünk Fukusima elhagyott autóiról, itt találod.