Volt, aki szoptatott vezetés közben

2020.10.15. 15:24
10 hozzászólás

Egy hete hirdettük meg a Hiéna-feladványt, ahol arra voltunk kíváncsiak, ti milyen hajmeresztő dolgot láttatok, amit más csinált vezetés közben. Eredetileg öt kommentet akartunk kiválasztani, végül kilenc döntősünk maradt, annyira jól szórakoztunk a pályaműveken. Álljanak itt az elrettentő példák, és döntsetek ti, kié a legjobb sztori, és soha, még csak hasonlót se csináljatok vezetés közben!

mont

323fba:

Az én történtem életem talán legelgondolkodtatóbb jelenete volt, ami a közlekedést érinti egy hatalmas csattanóval a végén, amire mindig emlékezni fogok. 2000-es évek elején középiskolás voltam, egyik nyáron Székesfehérvárról tartottunk Balaton irányába szüleimmel az M7 autópályán, egyszer csak egy hűtős kamiont kezdtünk előzni, de látjuk, hogy a sofőr a fülkében áll menetiránynak háttal, kotorászik a felső-hátsó szekrényben, az irányt a kormányba támasztott bokájával tartja, pár másodpercenként hátra pillantva,  "tartva tekintetét a forgalmon". Nyilván az egész család elszörnyülködött a dolgon, biztos, ami biztos elmenjünk mellette, édesapám nyomott egy kövéret az 55 Le 1.3 Feliciának. 

Szeptember, sulikezdés. Mesélem az elképesztő élményt az osztálytársaimnak, egyszer csak az egyik fiú szólt, hogy valószínű az ő apja volt, Spanyolból hozza a gyümölcsöt a Lidlnek. Nap, cégnév, útvonal stimmelt, alig akartam elhinni. Azt mondta, hogy ott tárolja a könyveit, valószínű keresett egyet, hiszen úgy vezet, hogy tempomat, könyv, lehajtóig nincs dolog.

Máig kamionozik, baleset nélkül épen, egészségesen, maradjon is így.

 

Iceman644:

Egyszer  P esten a mellettem lévő autóban anyuka vezetés közben szoptatott, közben a hátsó ablakból egy 3-4 éves gyerek mosolygott és dobált ki valami ennivalót a kocsiból. Mentségére szóljon az anyukának, hogy headsetet használt a vezetés közbeni szoptatás közbeni telefonáláshoz.

 

Adameff:

Úgy 2-3 éve haladtam Szeged felé békésen az M5-ön, amikor egy román rendszámú Ducatot előztem. Ahogy elkezdtem az előzést, hirtelen dudált egyet, reflexből elvettem a gázt, de semmi sem indokolta a jelzést. Amikor a sofőr mellé értem, átnézve láttam, hogy a kollega éppen a lábkörmét vágja a lábát a kormánynál tartva, és így véletlenül sikerült benyomnia a dudát. Észrevette böszmeségét, és intett egy bocseszt, jobb kezében tartva a körömcsipeszt, majd folytatta a pedikűrjét.

 

websterhp:

Sziasztok, szerintem a legdurvább az araszoló sorban az M7-en, öreg nénike, aki kötögetett. Pulcsinak néztem. talán azt csinálta, szerintem neki fixen benn van a hátsó ülésen, és ha nem halad a fogalom, vagy vàrni kell a vasúti átjáróban, akkor előveszi, és gyorsabban halad így. És nem is olyan unalmas mint ha odahaza tenné :)

 

Lomha 8V:

2010-ben az M6-on utolértem egy Fiat Ducato (vagy olyasmi) kisbuszt. Ami miatt eleve többet tekintgettem felé, az az volt, hogy a földön húzta a seggét, úgy meg volt pakolva. Mikor közelebb értem, ahonnan már látnom kellett volna a sofőrt, nem láttam senkit. Kicsit előrébb menve megláttam a "sofőrt", ahogy a középső ülésen ül, bal kézzel a kormányt fogja, jobb kézzel egy tengerimalac szőrét vágja ollóval. Minden hülye idiótának elmutogattam, a mai napig el tudok képedni, hogy lehet valaki ekkora barom.

 

tiktak:

Nagy hagyományőrző hírében álló, alternatív gondolkodású kolléga aki az ebédszünetben alkalomadtán karikás ostorral csattogtatott az irodaház mellett felajánlja, hogy, ha már úgyis egy irányba lakunk elvisz egy darabon hazafelé. Miközben a jurtaépítés rejtelmeibe ad betekintést eszébe jut, hogy most tanul citerázni. Azzal a lendülettel a hátsó ülésről előkapja a citerát és elkezd pengetni miközben suhanunk át az Árpád-hídon.

U.i.: pár évre rá tetőre rakta SAAB-ját, állítólag borotválkozott...

DavidBond :

Tavaly hazafelé Velencéről az M7-esen figyeltünk fel barátnőmmel egy elég sebesen haladó, összevissza előző régi, szakadt F Astrára. Lehúzott ablakok, kiszedet fejtámlák, általában 130km/h felett haladt és valami nem stimmelt a sráccal ezeken felül. Mikor utolértük egy lelassulása során, akkor láttuk meg, hogy a sofőr vállán csücsül egy varjú vagy holló, tudom is én! Láncra verve!!! Szépen nyugodtan ott ült, a nagy huzat ellenére sem akart eliszkolni, vagy csipkedni a gazdáját. Mire előkaphattuk volna a telefont, el is hajtott, bánom azóta is, hogy nem volt Dashcam-em, de azóta már beszereztem egyet és várom a következő Mad Max jelenetet az ország útjain.

 

typ2:

2018 utolsó napján a 6-os főút budapesti kivezető szakaszán láttam egy utánfutót húzó Citroen Berlingo-t, aminek a hátsó tengelye szokatlanul terheltnek tűnt. Az utánfutó üresnek tűnt, ezért benéztem az utastérbe és olyat láttam, amit kép nélkül senki nem hinne el. Az úr aki vezette az autót az anyósülésről időnként valamit adott a hátsó két üléssor helyén lévő szarvasmarhának, aki aztán békésen elvolt egy ideig. Szürreális volt, de a helyzetre rátett még egy lapáttal, hogy a körülöttünk levő többi kocsiból senki sem vette észre a bocit, és inkább engem bámultak, hogy min röhögök.

IMG 1543

 

 Si vis pacem para bellum:

Szokásos M3 bevezető, lépésben haladó, reggeli gigadugó. A periférián feltűnik egy szokatlanul szép w220. Az én sorom jobban halad, folyamatosan gusztálom a szememmel, hogy milyen szép állapotban van a gyár által legszívesebben elfelejteni kívánt cet. Furcsa mozdulatokat látok a bal egyben ülő öltönyös, joviális, öreg úrtól. A villany borotva vidáman vágja a szőrt a kormányra terített Népszavára. Soha nem felejtem el.

Itt pedig leadhatjátok a szavazataitokat, ne feledjétek, a győztes egy Apple Earpods-szal lesz gazdagabb. A szavazás szombat délig tart.