Így néz ki a Caterham Forma-1-es csapatának elhagyott bázisa

2021.02.02. 11:50
2 hozzászólás

Öt éve már végigszaladt a neten pár kép a Forma-1-ben rövid és sikertelen pályafutást megélt Caterham F1 Team 2015 óta elhagyottan álló egykori bázisáról, a Leafield Technical Centre-ről. Most a Formula.hu túrt ki egy frissebb, alapos körbejárós videót, amiben egy brit srác járja végig a csapat néhai központját, ahol egy kevés tárgyi emléket még mindig találni a kipucolt, és jó eséllyel többszörösen kifosztott telephelyen. 

A Caterham Forma-1-es csapata nagyravágyó maláj befektetők nehezen magyarázható pénzszórása volt a tízes évek elején. Kezdetben a Lotus neve alatt próbálkoztak, majd miután felvásárolták a Caterhamet is, átnevezték a csapatot , ami aztán ugyanúgy nem volt képes még csak pontot szerezni sem éveken át. A Caterham F1 Team 2012 és 2014 között három szezont töltött a legköltségesebb autósportban, történelmük utolsó futamára úgy dobták össze nekik a rajongóik a pénzt, annyira életképtelen volt a csapat mögött álló üzleti modell. A csúf vég egy csődeljárás lett, aminek részeként a csapat leafieldi bázisát is meghirdették, de nem lett rá vevő. 

Bár a fenti videón a romos épületben már csak a Caterham arculatának nyomát látni, ez a leafieldi komplexum 1997 és 2002 között a valamelyest szebb emlékű Arrows csapat székhelye volt, később pedig a Honda névvel nem vállalt projektjének, a Super Agurinak a csapata lakta. A videó 2018 nyarán készült, míg ez a pár kép a Twitterről tavaly januári. Jól látni, hogy ezalatt a másfél év alatt is sokat pusztították a komplexumot, ami ugyan csak egy üres épület, de egy kevés szentimentalizmussal figyelve a szomorú folyamatot, az F1 történelmének egy darabja pusztul épp az angol vidéken.