Hóban sárban szórakoznak az e-pickup csupasz platformjával

2021.02.20. 16:57
2 hozzászólás

A minap írtunk a fejlesztésének végén járó Rivian pickup könnyed terepezéséről, a közvetlen konkurens Lordstown Motors viszont még távol van ettől a fázistól: hóban, jégen rodeóznak az Endurance nevű pickup karosszéria nélküli platformjával. A cég CEO-ja, Steve Burns rögtön a videó elején elsorolja a tervezés-gyártás szakaszait (prototípus, alfa, béta, előgyártott, gyártásra kész), és kiemeli, hogy ők épp az alfa változatnál járnak, ahol a tartósságot tesztelik. A videó is ilyen gyilkos szellemiségben készült.

Azóta azt is bejelentették, hogy a San Felipe 250 versenyen egy továbbfejlesztett változattal állnak majd rajthoz, és terveik szerint az övék lesz az első elektromos autó, ami teljesíti a 290 mérföldes távot. Utóbbi azért jelenthet gondot, mert az autó bejelentett hatótávja 40 mérfölddel elmarad ettől, egy töltés biztosan nem lesz elég. A verseny a pandémia miatt lett elhalasztva idén áprilisra, ezzel nyertek egy kis időt, de ne számítsunk vad formatervre, inkább valamilyen keresztül-kasul bukócsövezett buggyra, a 600 lóerős hajtás viszont nem sokban fog eltérni a gyáritól.

/Autoblog.com

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.