Több ezer használt autó pihen egy angol versenypályán

2021.02.26. 11:45
12 hozzászólás

Ahogy a brit autópiac, úgy a brit motorsport nemrég még büszke oválpályája, a Rockingham Motor Speedway sem a legjobb hónapjait éli. Így történhetett, hogy a 2,4 kilométeres ovál, a belső pálya, és szinte minden aszfaltozott terület a 250 hektáros komplexumban használt autókkal van most tele.

Nem új látvány a lerakatként használt versenypálya. Amerikából láttunk ilyet például a Harvey hurrikán idején vízkárossá lett autók ezreivel. Azok ugye biztosítói felmérésre, selejtezésre begyűjtött autók voltak, a rockinghami pályára viszont nem az állapotuk miatt gyűjtötték be a fenti videón látható több ezer autót. Amiket relatíve még óvnak is, az amerikai példával szemben itt legalább kizárólag az aszfaltra parkoltak, és nem a sárban rohasztják a lerakatot.

jtu

Aszfaltból sajnos van most bőven szabad terület a Rockingham Speedwayen, ugyanis a nem olyan régen még Európa leggyorsabb versenypályájaként a köztudatban élő, nagy szériák versenynaptárában szereplő Rockingham már a járvány előtt, 2019-ben bezárt. Így adta magát, hogy lerakatként hasznosítsák. A drónvideón látható autók javarészt olyan lízingcégekhez visszakerült pár éves használt autók, amiket még nem tudtak értékesíteni. Ez várhatóan nem is megy majd egyhamar. A tavalyi brit számokat látva borzasztó éven van túl az ország használt autós piaca: 15 százalékot csökkent 2020-ban, darabszámban ez 1,18 milliós visszaesés.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.