Luxus-beltér egy Ezerkettesben? Dá

2021.03.12. 12:35
18 hozzászólás

A Fiat 124-est... akarom mondani, a VAZ-2101-et jól ismerjük, csak épp Ezerkettesnek hívjuk. Szeretjük is, luxussal azonosítani viszont a legjobb indulattal is nehéz, egy bolgár csapat viszont az autó 50. születésnapjára igyekezett ezen változtatni: négy hónap alatt olyan belteret épített az eleve hibátlan állapotú példányba, hogy a bíborbanszületett bentley-s potentátok is megirigyelhetik.

A munkát a Zsiguli zsigerelésével kezdte a G3 Design nevű csapat, mindent kidobáltak belőle, hogy az alapoktól, a zajszigeteléstől kezdjék a bőrre és alumíniumra alapozott koncepció megépítését. A műszerfal és a középkonzol is egyedi, az egyetlen érintetlen alkatrész a középső légrostély. A mérőórák egytől egyig saját, fehér hátterű házba költöztek (ezek összecsengenek a bőrök szintén fehér varrásával), és mint koktélcseresznye a habon, ott ül középen a mechanikus óra is - ahogy az a szegény ember Bentley-jében/Astonjában dukál.

Az eredeti üléseknek sem volt maradásuk, helyükre Toyotából származó darabok kerültek, amiket szintén újrabőröztek és a Lada vikinghajós logóját is megkapták. Az autó legegyedibb részei az első ülések hátán elhelyezett táskák, a hátsó ülések Nappa-bőr párnái és a középkonzolon elhelyezett alumínium plakett, ami a tulajdonos monogramját, a gyártás helyét és idejét, valamint a sorozatszámot mutatja - utóbbi sajnos 01/01, mivel a csapatnak nem áll szándékában többet készíteni az ünnepi modellből.