Bentley-motoros Porsche hot-rod Franciaországból

2021.03.13. 13:29
6 hozzászólás

Már leírva is riasztó, de képen talán még megrázóbb az Alexandre Danton francia művész által átalakított 1971-es Porsche 911T.

Az autó egyedi alváza a felkoncolt Porsche karosszériát és a turbós, 6.75 literes Bentley V8-ast is befogadja. A motor egy Bentley Mulsanne Turbóból származik, és 300 lóerőt küld az automata váltón keresztül a hátsó tengelyre. A hajtást, a felfüggesztést és az autó alkatát figyelembe véve nem a másodpercek faragása volt a cél, mint inkább a művész önkifejezése. Az autó stílusa is ennek megfelelően tömény automotív eklektika, nemzeti vegyes: a karosszéria német, a motor brit, a hot rod mivolt amerikai, az építő pedig francia.

A Danton Arts Kustoms 911 Targa külseje így valahol az izgalmas és a patkány közé esik (rat rod), a belseje viszont kissé lohasztó: igaz, hogy puritánnak szánták, hozza is a hot rodok egyszerűségét, a második világháború inspirálta ülések és a szegecselt lemezek is képviselnek egyfajta stílust, az összkép mégsem koherens, nem könnyű szeretni.

De nem is lehetetlen, így ha valaki kedvet kapott a torz Targára, és nem számít, hogy csak a kertben/kiállításokon lehet használni (jelen formájában nem forgalomba helyezhető), akkor március 20-án irány a Bonhams aukciós oldala, a becsült ára úgysem olyan hajmeresztő, mint maga az autó: öt-tízezer angol font. Danton további műveiért (Lamborghini Espada, Ferrari 360 Modena) katt az oldalára.

/via Silodrom