Így ijesztegeti a nézőket az 1850 lóerős Bugatti

2021.06.22. 10:41
2 hozzászólás

A Bolide még a Bugattik között is extrémnek számít: annyit nyom, mint egy modern Volkswagen Golf, épp csak teljesítményből van tizennégyszer annyi: 1850 lóerő. Mivel a tavaly októberben bemutatott autót nem utcára szánják - de ha őszinték akarunk lenni, versenypályán se sokat lesz -, a szokásos hangerőlimiteknek sem kell megfelelnie, így amikor beindították a Milánóban kiállított autót, a mellette bámészkodó, videózó turisták is összerezzennek.

A Bolide-t az idei Monza Motor Show keretében mutatták meg a közönségnek, ezek róla az első, nem hivatalos felvételek. Az utcai környezetben, a járókelők mellett látszik igazán, hogy milyen alacsony és milyen elvetemült: még a termetes szárnnyal is csak derékig ér, az X alakban pirosló lámpák és a négy kipufogóvég uralja a látványt, a slickek és a diffúzor szinte csak körítés.

Hasonlóan vad formatervek persze születtek már filmekhez, videójátékokhoz,  matchboxhoz, hisz ezeknél sem gátolja semmi a fantáziát, a Bugatti érdeme az, hogy most még a kényelmi megkötéseket is kiiktatták az egyenletből, és meg is merték valósítani.