Már közúton is látni a középmotoros Lancia restomodot

2021.09.02. 10:51
5 hozzászólás

Ha nem emlékszünk a Lancia 037-re, akkor itt egy kis frissítő, bővebb infóért pedig katt a linkre: az autó egy középmotoros hátsókerekes konstrukció volt, ami csak nyomokban tartalmazott Lanciát, a hírét pedig azzal szerezte, hogy az összkerekes Audi Quattrók elől 1983-ban behúzott egy márkavilágbajnoki címet. 

Ez év májusában a Kimera Automobili élesztette újjá a típust egy restomod keretében, amelynek az EVO37 nevet adták, és amelyből 37 darabot gyártanak. Meglepő módon ez nem egy végtelenbe vesző projektnek tűnik, mert egy példányt már a közönség is láthatott/hallhatott a svájci Passione Engadina eseményen.

Az EVO37 tervezői abban is tisztelegtek az előd előtt, hogy megtartották az eredeti 2,1 literes sornégyest, de a teljes újratervezés után a teljesítménye 505 lóerőre, a nyomatéka pedig 550 Nm-re nőtt. Az autó természetesen manuális váltót kapott, és a hátsókerékhajtást is megtartotta.

A felfüggesztés elemei az Öhlins-től jönnek, a Brembótól pedig opcionálisan karbon-kerámia fékek is rendelhetők. Az autó valamivel hosszabb, mint az eredeti 037-es, a karosszéria pedig a szokásokhoz híven teljesen karbonból készült. Az ára is ennek megfelelő, 480 ezer euró (167 millió forint), de nem fogadnánk rá, hogy van még elérhető példány.

Via Motor1.com