Jövőre érkezik a Giulia Quadrifoglio motorjával erősített Giulia GT

2021.09.05. 15:12
7 hozzászólás

Csak remélni tudjuk, hogy nincs még elege az olvasóknak a restomodokból, mert itt egy újabb darab, igaz, nem akármilyen. Az Alfa Romeo Giulia GT-re épülő Emilia GT Velocét a német, klasszikus autókra szakosodott Emilia Auto és a VELA Performance építi, 2022-ben második negyedévében tervezik gyártásba küldeni. 22 darabot készítenek belőle, az ára 400 ezer euró (140 millió forint) lesz, ez ebben a kategóriában teljesen átlagosnak mondható.

A Veloce nem a puritán vonalat képviseli, inkább a Singer-féle csúcsminőségű varrógépek ékszerdobozok sorát gazdagítja majd: korhű fém-hangon visító négyhengeres helyett a Giulia Quadrifoglio 2,9-es V6-osát kapja, ami bő 500 lóerőt és 600 Nm-t tud, keményen klattyogó manuális helyett pedig nyolcsebességes ZF automata küldi a hátsó kerekekre az erőt.

Az autó alapjául szolgáló Giulia GT kaszniját az alapoktól dolgozzák át (ez agresszív szélesítéseket, egyedi motorháztetőt és egyedi fényszórókat is jelent), ami egy teljesen új vázra kerül rá. KW coiloverek, kettős keresztlengőkaros első és multilink hátsó felfüggesztést szerelnek alá, amit adaptív szervó egészít ki, de szintén a modern vonulatot képviseli a Brembókkal zsonglőrködő modern ABS és kipörgésgátló is.

A visszafogott luxus a belső teret is uralja, de szerencsére az eredeti műszerfal jobbára érintetlen maradt, a klasszikus vonalak között viszont fél-modern infotainment, elektromos ablakok/tükrök és automata klíma is megbújik. A képek után illik szívdobogást kapni.

Via Carscoops.com