Itt van két perc civil pofátlantanítás a nyárról

2021.09.09. 14:43
7 hozzászólás

A szokottnál rövidebb formában, de kijött a legújabb civil pofátlantanítós videó. A főszerepben megint a közutak tahó és/vagy nagyon figyelmetlen sofőrei, akik ellen a lakossági fedélzeti kamerák felvételei alapján indult hatósági eljárás. 

Augusztusban láttunk utoljára efféle civil válogatást, ami úgy megihlette a szerkesztőséget, hogy egy erős véleménycikk is született a jelenségről. A jelenség ugye röviden annyi, hogy ez a civil pofátlan(tan)ítás néven futó sorozat a hasonló nevű rendőrségi sorozat mintájára alakult: ezeket a felvételeket nem a jelölt vagy jelöletlen járőrautókból videózzák, hanem Bp-i autósok közössége nevű oldal követőitől jönnek.    

A rendőrség közreműködő partnerként működik együtt a videós oldallal, amely a hozzá érkezett felvételeket, legalábbis a súlyos szabálytalanságokról készületeket továbbítja a hatóságnak. A rendőrség ezek alapján azonnal meg tudja indítani az eljárást a videó szereplői ellen. Az együttműködés első videója itt, a második itt, a harmadik pedig itt látható.