Ebből az autóból egy van a világon

2021.09.24. 17:11
0 hozzászólás

Gyerekként (én most is) sokszor álmodozunk, hogy de jó lenne ilyen meg olyan autókat élőben látni. Nekem a Lancia Stratos az egyik ilyen álmom. Negyven éve nem gyártják, de akkor olyan formát alkottak az olaszok, ami ma sem fáradt el, és embereket inspirált arra, hogy mai köntösbe öltöztessék.

Nekem abban a szerencsében volt részem, hogy Gál Baba Istvánnak és fiának, Andrásnak köszönhetően élőben láttam egy ilyen legendás autót. Ezekben a Stratosokban 2,5 literes motor volt, de ebbe a konkrét autóba egyedüliként egy háromliteres motort építettek. Az autó a Rallycross Eb-n szerepelt, nyertek is vele, majd lassú korhadásnak indult, végül megtalálta az az ember, aki hajlandó volt felújítani.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.