Klasszikusra fazonírozott Aston Martin 100 millióért?

2021.10.08. 13:39
1 hozzászólás

Az Aston Martin és a Zagato házasságából születtek már emlékezetes darabok, ilyen volt például a Vanquish Zagato, vagy a DB9-ből és a DBS-ből származó Centennial-páros. Utóbbiakhoz hasonlóan a klasszikus vonalat képviseli a 60-as évek előtt tisztelgő Vantare GT is, ami szintén a DB9-esen alapul.

Az autóért a British Automotive Engineering (BAE) felelős, 365 ezer dollárért (113 millió forint) lehámozzák a DB9 Ian Callum és Henrik Fisker tervezte lemezeit, és sajátos, DB5-re emlékeztető, karbon-elemekből készített dizájnnal helyettesítik őket. A domborított első ívek és a beléjük simított fényszórók a 2000-ben bemutatott Jaguar F-Type Conceptet is eszünkbe juttathatják, míg a motorháztető nyílása leginkább a 1980-as V8 Vantage-ről ugorhat be. 

Talán a legmegosztóbb az autó oldalnézete, mivel a donor tetővonala kissé elüt az autó többi, átfazonírozott részétől. Klasszikus elem az oldalsó légbeömlő és a fűzöttnek tűnő, krómozott felnik, ahogy a három körre osztott hátsó lámpák is, ezek kivitelezése kérdőjeles, az egyszerűség itt inkább slendrián, semmint elegáns.

A Vantare GT megőrizte a DB9 5.9-es szívó V12-esét, és a megálmodója, Bradley Walsch (színész, műsorvezető, Bond-fan) szerint ez az autó a DB5 és a DBS közötti hiányzó láncszem. A tervezett példányszám talán az exkluzivitást emelendő lett nem túl magas, a hírek szerint tíz darabot szeretnének értékesíteni. Véleményes, de a David Brown Automotive ugyanezt a feladatot ügyesebben oldotta meg a maga Speedback GT-jével.

via Jalopnik