Molotov-koktél után a Bugatti is olcsóbb

2021.10.19. 11:53
4 hozzászólás

A Bugatti Chiron újonnan körülbelül 3,5 millió dollárt ér (bő 1 milliárd forint), de ha valaki olcsón akar hozzájutni és hajlandó némi kompromisszumra, most megvan rá a lehetősége. A Copart aukciós cég hirdet Floridában egy 2019-es modellt, amelynek kisebb égési sérülés található a bal elején. Ha igazak a hírek, az autó egy híres hiphop-zenészé volt, a tüzet pedig egy molotov-koktél okozta.

Ránézésre nem tűnik nagynak a sérülés, ám az autót felmérő biztosító szerint a tűzben nem csak a cserélhető elemek és a belső tér egyes alkatrészei, de a jobb első torony is sérült, így az Egyesült Államokban már soha nem lehet forgalomba helyezni, így vagy a darabonkénti értékesítés vagy az export esetleg valamilyen alternatív felhasználás marad lehetőségnek. Ugyanakkor még így is jó 1,2 millió dollárra becsülték a roncsot.

A Royalty Exotic Car némi bugattis tapasztalattal a háta mögött talán képes lenne feltámasztani az autót, ám a helyreállítását nem csak a hivatalok akadályozzák: alkatrészt és szakértelmet találni a Chironhoz eleve nehéz, de ha van, akkor is borzasztó drága (pl. a bal első karosszériaelem 100 ezer, a fényszóró 35 ezer, a kerék 25 ezer, a vezetékköteg ~80 ezer dollár), így a befektetés munkadíjjal együtt bőven millió fölött jönne ki. De ha ez nem lenne elég, gyaníthatóan maga a Bugatti is licitálni fog az autóra.

Hogy egy milliárdosnak megérne-e ennyi pénzt egy kipofozott Bugatti, azt nehéz megítélni. A motor szerencsére nem sérült, így nem csodálkoznánk, ha hamarosan egy W16-os Miata átépítéssel jelentkezne valaki odaátról.