Ebben a 911 Turbóban leszel igazán rosszfiú

2021.11.19. 11:16
0 hozzászólás

Ritkasága miatt a 964-es Porsche 911 Turbo népszerű, hiszen egy legendás autó egyik legsúlyosabb változata. Ez az 1994-es évjáratú példány ráadásul egyike annak a kevesebb mint 350 darabnak, amelyeket az amerikai piac kapott, és mostanra is csak 55 355 kilométeren áll az órája, illetve ennek megfelelő mérföldön. Tökéletes állapotban van, ami részben annak is köszönhető, hogy 2006-ban teljesen felújították.

3,6 literes, hathengeres bokszermotorjára KKK turbófeltöltőt akasztottak, így 5500-as fordulaton 360 lóerőt ad le és 520 Nm nyomatéka van. Kevesebb mint 5 másodperc kell neki 100-ig, ha a pilóta nagyon ügyesen bánik a kézi váltóval, és 280 km/órás sebességig tart a száguldás.

Makulátlan fényezéssel, újszerű beltérrel büszkén állt már az Atlantában lévő Porsche Experience Centerben, de az utóbbi években több Concours d'Elegance eseményen is ott parkolt a legszebb autók között, ahonnan díjakat is hozott a fekete 911 Turbo. Nem véletlenül állították ki a Bad Boys legújabb részének 2020 januári premierjén sem, hiszen ez az autó szerepelt az 1995-ös első részben.

Will Smith és Martin Lawrence alá nem a Porsche, hanem Michael Bay rendező adta az autóját, melyet aztán később Pat Sandstone filmproducernek adott tovább. Az autóhoz persze, járnak azok a dokumentumok, melyekben a Porsche és a Columbia Pictures igazolja, ez az a 911 Turbo, amit a Will Smith által alakított Mike Lowrey nyomozó vezet a Bad Boysban.

Jenson Button egykori Turbója még ennél is ritkább autó, azért korábban simán kicsengettek 440 ezer dollárt, hasonló fekete színű, izmos 964-esért pedig 275 ezret fizettek, innen könnyű megtippelni, hogy ez sem lesz két fillér.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!