Áldott karácsonyt kíván a Totalcar!

2021.12.24. 12:00
7 hozzászólás

Az egyetem utolsó évében jöttem gyakornoknak a Totalcarhoz. Nem az lebegett a szemem előtt, hogy autós újságíró legyek, inkább úgy voltam vele, hogy adok még magamnak egy fél évet, amikor valami olyat csinálok, ami nem igazi munka, inkább csak buli, megismerni azokat, akiket eddig csak a képernyőn láttam vagy az írásaikat olvastam.

Ebben az időszakban esett meg, hogy egy este a belvárosi Szimpla kocsma előtt ácsorogva fejtettük meg a világot Jászberényi Gáborral (zseni színházi és filmes színész), amikor meséltem neki, hogy micsoda különleges érzés részese lenni ennek az egésznek és ennyi kreatív ember között lenni. Előre sirattam, hogy mennyire fog mindez hiányozni, ha valamelyik multinál leszek junior pár hónappal később egy diplomával a zsebemben. Talán még a művész szó is többször elhagyta a számat. Gabi nagyot szívott a cigijéből és ezt mondta: "Ne aggódj, Rudi. Az ilyen emberek vonzzák egymást, nem fogsz tudni elszakadni ettől a világtól."

xmass-2021-elo
Fotó: Rézmány Balázs / Totalcar

Gábornak igaza lett. Maradtam még egy kicsit a TC-nél, aztán elsodródtam a cégcsoportban, utána elmentem kipróbálni milyen egy multi, végül újra itt vagyok. Hogy miért meséltem el mindezt? Mert most már tudom, hogy ez a kezdeti érzés nem múlik, a Totalcarnál dolgozni különleges dolog. Nem csak amiatt a felelősség miatt, hogy mennyien nézik, olvassák és hallgatják a munkánk eredményét, hanem a közösség miatt.

Itt mindenki hülye (kivéve Angéla!), de a szó legjobb értelmében. A belső motiváció a legtöbbször erősebb, mint a kötelesség, még az olvasók számára láthatatlan feladatkörökben is. A koronavírus okozta furcsa 2020. után idén megtanultunk együtt élni a helyzettel és igyekeztünk kihozni belőle a legtöbbet - reméljük ez a tartalmainkon is látszik. Hogy hibáztunk-e? Persze, hiszen emberek vagyunk, akik ráadásul sokszor 120-130 százalékon pörgetik magukat.

xmass-2021-hat
Fotó: Rézmány Balázs / Totalcar

Karácsonykor egy kicsit mi is megpihenünk, aztán az újévig néhány anyagban visszatekintünk 2021-re. Januártól pedig újult erővel, új ötletekkel és változatlan lelkesedéssel vetjük bele magunkat a feladatainkba buliba.

Áldott ünnepeket kívánunk, jó olvasást, videózást, podcast hallgatást. Ha valamit elrontottunk, szóljatok, ha valami tetszett, annak is örülünk, ha visszajelzitek.