A Mazdát legyorsulja a Gripen, és nagyon örülünk neki

2022.06.23. 18:06
2 hozzászólás

Az a gyerek, aki nem autóversenyző akar lenni, az pilótának menne. Legalábbis én emlékszem arra, amikor ötévesen, az óvoda után minden nap meg kellett néznem a Top Gunt VHS-en. A sztorira már nincs meg, az nem érdekelt, kizárólag a repülős részeknél néztem fel a legóból. Viszont azok kockáról kockára megvannak.

Hogy Quixotic mennyire csúszott rá a nyolcvanas évekre, arról nem most először írtunk, komplett zenei produceri karrierjét erre építette fel. Saját elmondása szerint a zene önmagában kevés, komplett audóvizuális élményt kell a synthwave köré rakni, ezért a koncertjein gyakran jönnek szembe például a korszak ikonikus filmes karakterei. Vagyis a haverok, akik beöltöznek. 

A hozzáállást a videóklippek is tükrözik, legutóbb a Highway Violance idézte meg gyerekkorunk filmes autós veretéseit, Knight Ridertől a Mad Maxig, most viszont a Top Gun folytatása megy a mozikban, erre kell rezonálni. Vagyis a Top Gun Anthem feldolgozásához készített klip az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison forgott, Kecskeméten, pont abban a jellegzetes, naplementés fényben, ami annyira megvan az eredeti Top Gunból. 

top gun crew

A régi, filmes emlékek miatt nekem a zene is betalált, de a videó tetőpontja vitathatatlanul a légi felvételek, meg a tudat, hogy ezek itthon készültek. Amikor pedig a Gripenre rányitották az utánégetőt, azért azt egy picit megkönnyeztem. Ugyan a híres, kifutós jelenetből a Kawasaki GPZ900R kimaradt, de van helyette MX-5, mint folytonossági elem.