Sokoldalú tehetség: A3 Sportback

Hirdetés
2013.02.06. 12:34 Módosítva: 2013.02.06. 16:53
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Csakis egy könnyű autó lehet igazán sportos, egyben kellően gazdaságos. Fokozott funkcionalitás öt ajtóval a felsőkategória színvonalán megszokott vezetői segédrendszerekkel

Sportos, sokoldalú és funkcionális - így jellemezhető az Audi új A3 sorozatának Sportback tagja, mely az Audi „ultra” könnyűszerkezetes technológiájának köszönhetően iránymutatóan csekély saját tömegű tágas csomagtér jellemezte ötajtós modell, mindehhez erőteljes és kiemelkedően gazdaságos motorok palettája társul.

Formai nyelvezete teljes egészében a leglényegesebbre összpontosít. Az A3 Sportback dinamikus tetővonalával sportos karakterét, míg erőteljes fara magabiztos fellépést hangsúlyozza. Hosszabb tengelytávja karosszériája rövidebb első és hátsó túlnyúlásával vizuálisan megnyújtja az A3 Sportback vonalait. A frontrész meghatározó eleme a levágott felső sarkokkal kiformált, markáns „singleframe” hűtőrács, vízszintes lamellái és az Audi-karikák plasztikusan, határozott térhatást keltve emelkednek ki belőle. Karcsú fényszórói határozott „tekintetet” kölcsönöznek az új modell számára.

Az utasteret elegáns, könnyed és letisztult stílus jellemzi. Az alacsonyan húzódó műszerfal és az enyhén a vezető felé forduló középkonzollal együtt egyfajta lebegő benyomást kelt, melyet a nagyméretű, kör alakú, s leginkább a sugárhajtóművek formáját idéző légbefúvó nyílások, a légkondicionáló berendezés elegáns kezelőelemei, a plasztikus díszítőberakások erősítenek tovább. Az ülések és a kormánykerekek egyaránt teljes egészében új fejlesztésűek. Az új kompakt ötajtós tágas csomagtere 380-tól egészen 1.220 literig bővíthető.

Az infotainment és a vezetői segédrendszerek terén az új A3 Sportback olyan megoldásokat kínál, amelyek egyértelműen mércéül szolgálnak az alsó-középkategória népes szegmensében.

„Audi connect”testreszabott megoldásokkal szolgál a vezető számára. A négykarikás márka az autót és a vezetőjét, az internetet és az infrastruktúrát mintegy hálózattá fogja össze.

Az internetkapcsolatot az „MMI Navigation plus” navigációs rendszer kiegészítéseként biztosítja az „Audi connect”, az integrált WLAN-hotspot segítségével pedig az utasok akár nyolc külső eszközzel is szörfözhetnek a világhálón. Első ízben kínál lehetőséget az „Audi connect” az e-mailek felolvastatására, illetve rövid szöveges üzenetek (SMS) hangvezérlésű diktálására.

Az Audi mindezeken túl fejlett vezetői segédrendszerek egész sorával szolgálja a kényelmes és biztonságos autózást, a radaralapú „adaptive cruise control”, az „Audi side assist” illetve az „Audi active lane assist” rendszereit éppúgy magában foglalja, mint az „Audi pre sense basic” biztonsági berendezést.

Bővebb információ a haladastechnikaja.hu oldalon.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.