Tucatnyi ok, hogy kilátogass a a Continental téli vezetési napjára

Hirdetés
2014.10.31. 12:02
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A vezetési tréning mind a két napra betelt, mégis érdemes kilátogatni a WinterContact napokra jövő hétvégén annak, aki a téli vezetéstechnikájáról bővítené ismereteit. A Continental az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával színes programsorozatot állított össze, megéri kihozni tehát az egész családot a zsámbéki Driving Campbe november 8-9-én.

Aki még időben regisztrált a vezetéstechnikai tréningre, már tudja, hogy mi vár rá a rendezvényen. A résztvevők a tréning végére remélhetőleg magabiztosabb autósként gurulnak majd le a pályáról, felkészülve a téli autózás nehézségeire. A WinterContact napok azonban nem csak a tréningről szólnak. Szépségsarok, gyerekprogramok, rengeteg vezetésbiztonsági előadás – tucatnyi okot adnak a szervezők arra, hogy akik vezetni jönnek, nehogy otthon hagyják a családot.

Bár elsődleges célja a biztonságos téli vezetés népszerűsítése, a rendezvény még a gyermekeknek is remek szórakozást nyújt majd. A nagyobb srácok gyakorolhatják a tűzoltást az OKF jóvoltából, de lesz például közlekedési park is pedálos mopedautókkal. Az autózásra közömbös hölgyek sem unatkoznak majd, az Avon jól felszerelt szépségsarokkal várja őket, ahol egész nap megy majd az arcfestés, a pedikűr és a manikűr.

Az se megy haza hasznos tapasztalatok nélkül, akinek nem jutott hely a pályán. A Thule jóvoltából lesz például hóláncfelszerelő-tanfolyam és -verseny, a legbátrabbak kipróbálhatják, milyen felborulni egy autóval a rendőrség szimulátorában, vagy beülhetnek a biztonságiöv-szimulátorba. Az elméleti és gyakorlati tudásszerzés mellett vásárlási szándék is motiváló lehet. A kiállítók kedvezménnyel árulnak majd téli autózáshoz szükséges kellékeket, na meg az élelmesek két marokkal kapkodhatnak az ajándékokért a kiállítók/szponzorok standjain is.

A program tehát:

Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB)

- Biztonságiöv-szimulátor

- Borulási teszt, valódi autós környezetben

- Téli vezetési és közlekedési tanácsadás

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

- Tűzoltóautó gyerekeknek

- Oltási gyakorlat gyerekeknek

- Olajpukkantás bemutató

Europcar Hungary
- Közlekedési park kicsiknek pedálos modellautókkal

AVON

- Szaktanácsadás, arcfestés, pedikűr, manikűr hölgyeknek (szombaton és vasárnap)

Porsche Hungária

- CC Passat kiállítása

- Slotting: elektromos makettautók versenye, melyeknél a kerékpár adja a működéshez szükséges áramot

- VW Touareg statikus kiállítása

- 2 VW Amarok áll rendelkezésre az off-road tesztvezetéshez

Thule

- A Thule teljes téli termék palettája

- Szaktanácsadás

- Hóláncszerelési verseny értékes ajándékokkal

Continental

- Virtuális abroncsgyár

Gyermekfoglalkoztató

- Biciklis KRESZ-park gyerekeknek

- Rajzolás, kifestő, ismerkedés a közlekedés világával

A kora téli hangulatot a kürtőskalácsos és a gesztenyés pavilonok adják majd, de aki ennél gazdagabb gasztróélményre vágyik, annak jó hír, hogy a főépület emeletén lévő, tanpályára panorámás bistro Moto étterem a rendezvény teljes időtartama alatt várja a látogatókat.

A kapu mindenki előtt nyitva áll. A látogatók 500 forintos belépőért kellemes környezetben tölthetnek el néhány órát a Driving Campben, ahol akarva-akaratlanul rájuk ragad majd a téli autózás néhány trükkje.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.