Így tartsa tisztán játszva autóját

Hirdetés
2018.04.24. 16:56 Módosítva: 2018.04.25. 13:51
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Akár garázsban vagy fedett helyen, akár a szabadban áll az autója, a gépkocsi tisztántartása sokszor lehetetlen küldetés. Azt gondolnánk, hogy a tavaszi-nyári időszak hoz kis megnyugvást ezen a téren, de a por sajnos mindenhol felüti a fejét. Az afrikai homokról és a heves viharokról nem is beszélve. Minden tulajdonosnak megvan a bevált módszere, ha autómosásról van szó, de nincs olyan, akinek a gyorsaság és az egyszerűség ne lenne fontos. Nézzük, melyiknek mi az előnye!

Gépi tisztítás

A kefés vagy szivacsos autómosásról megoszlanak a vélemények, de egyértelműen kimondhatjuk, hogy gyors, kényelmes és alapos megoldás, bár a felnik ebben az esetben igényelnek némi kézi tisztítást is. Ugyanakkor érdemes vigyázni, mert a nem szakszerűen karbantartott kefés vagy szivacsos berendezések a szennyeződések és a nem megfelelően szűrt víz miatt összekarcolhatják, mattá tehetik a fényezést.

Kézi, szivacsos tisztítás

Ha van elég ideje és türelme az embernek, gyakorlatilag egy szabadidős programnak is beillik, persze, csak jó időben. Ezzel a módszerrel biztosak lehetünk benne, hogy az alváz kivételével maradéktalanul tisztára moshatjuk autónkat, habár a jó minőségű sampon elengedhetetlen a makulátlan végeredményhez.

Ilyenkor sem árt azonban odafigyelni, mert a szivacsban megbúvó, valamint a karosszériára tapadt porszemcsék dörzsölés hatására szintén károsíthatják a felületeket.

Magasnyomású mosó

Az egyik legprecízebb módja a szennyeződések eltávolításának. Az előírt (kb. 30 cm) távolságban tartva tökéletesen és időtakarékosan varázsolhatjuk széppé autónkat, minimálisra csökkentve a karcok vagy egyéb sérülések kockázatát. Természetesen ehhez is érdemes olyan eszközt választani, ami kényelmes, praktikus és megfelelő erővel dolgozik. Erre kínál professzionális megoldást a Kärcher magasnyomású mosója, amelyet nagy fokú stabilitás jellemez az alacsonyra helyezett súlypontnak, a tömlővezetésnek és a meghosszabbított támasztólábnak köszönhetően.

A készülék teleszkópos markolata lehetővé teszi, hogy kellő távolságból szabaduljunk meg a kosztól, elkerülve a visszafröccsenést. Könnyedén használható, kis helyen tárolható. Az ún. Plug'n'Clean rendszerrel a tisztítószer egy mozdulattal behelyezhető a gépbe, a flakonban lévő folyadékszint pedig egy pillantással ellenőrizhető a szórópisztolyon található LCD kijelzőn keresztül. A szórószár lapos sugárral, rotorral és tisztítószer-fúvókával gondoskodik a folt-, csík- és karcmentes tisztaságról.

Érdemes tehát utánajárni a különböző lehetőségeknek, mert egy jól megválasztott eljárás nem csak tisztítja, de hosszú távon óvja a kocsi karosszériáját, valamint lassítja a korróziót.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.