Hasítanak az OPEL SUV modellek

Hirdetés
2018.05.28. 13:06 Módosítva: 2018.05.29. 15:26
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Alig egy év alatt már 100 000-nél több Crossland X talált gazdára és az Opel X-családjának többi tagja is sikeres. Mi lehet a titok, amivel Németországban már vezetik az SUV-kategóriát?

 Az SUV vagy szabadidőautó hihetetlen karriert futott be az elmúlt években: tavaly már 100 eladott autóból már közel 28 SUV volt, és az iparág bevételének több mint egyharmada ezekből a modellekből származott. Nem csoda hát, hogy szinte minden márka rástartolt a gyorsan növekvő szegmensre – az óriási versenyben ugyanakkor egyre nehezebb kitűnni a mezőnyből.

O HU Xrange May Pr cikk index 1

 Ezért is óriási dolog, hogy a témában viszonylag újoncnak számító Opel kategóriaelső lett a legnagyobb európai piacon, Németországban: az immár teljes SUV-családot kínáló márka 2018 téli hónapjaiban több szabadidőautót adott el itt, mint bárki más. És az Opel SUV-modellei egész Európában keresettek: a Crossland X-ből egyetlen év alatt százezer darab kelt el a kontinensen.

De mi lehet a siker titka? Az Opel marketing- és értékesítési igazgatója, Peter Küspert úgy véli, a jellegzetes Opel megoldások jelentik a kulcsot, mint például a német AGR által elismert, masszázsfunkcióval is ellátott, deréktámasztó vezető ülés, ami egyedülálló ebben a szegmensben.

Gundel-Takács Gábor – aki január óta Grandland X-t vezet – az összhatást emeli ki.

Valahogy minden kézre esik, az ember könnyen otthon érzi magát benne. Ez fontos, mert évente kb. 35 000 km-t vezetek. Ráadásul ez egy okos autó, kiszolgál. Mióta a gyerekek kirepültek, a nagy 7 ülésesek helyett egy sportosabb, személyesebb autóra vágytam. És ebben szuper partner a Grandland X... Ebben is.

O HU Xrange May Pr cikk totalcar 2

És talán nem is véletlen az a bizonyos összhatás. Az Opel büszke rá, hogy rüsselsheimi fejlesztés minden, amivel utasként vagy sofőrként egy-egy autóban fizikai kapcsolatba kerülhetünk. A németországi fejlesztés tehát gőzerővel folytatódik tovább: már jövőre megjelenik például a Grandland X hibrid változata, amit további elektromos modellek követnek.

Fontos sikertényező lehet, hogy az Opel 3 féle SUV-modellt kínál, összesen tucatnyi felszereltségi szinttel – így mindenki megtalálhatja az igényeihez és lehetőségeihez legjobban passzoló autót. És nem csak a praktikus, mégis energikus autóra vágyó családokról, vagy a magasított ülés adta biztonságra vágyó vásárlókról beszélünk – ennek remek példája lehet Szalay Balázs, aki az Opel Dakar Team tagjaként egy Crossland X-re épített járgánnyal vág neki az idei Selyemút ralinak is.

Advertisement
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.