Pénztárcabarát és környezetkímélő üzemanyag - LPG

Hirdetés
2021.01.28. 11:28
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Most érdemes LPG-re váltani

Az ország minden tájáról érkeztek be sikeres pályázatok a MOL 2019 októberében indított „Gázt adunk!” elnevezésű felhívására. A jelentkezők között, akik a költséghatékonyabb és környezetbarátabb autógázt választották autójuk meghajtásához, sokféle szakmával, változatos családi háttérrel és sokrétű autófelhasználással találkoztunk. Az átalakítás előnyeiről és az elnyert üzemanyag hozzájárulásról mesél Krisztián, a fővárosi futár, és Zsolt, aki sokat ingázik autójával.  Ők az elsők között kapták meg a MOL támogatását.  

Az egyértelmű, hogy a Budapesten futárként dolgozó Krisztiánnak nagyságrendi kérdés, hogy egy hónapban mennyit tud spórolni az üzemanyagon. Éppen ezért tavaly ősszel már a második autóját alakíttatta át benzinesből gázmeghajtásúvá. „Jelenleg egy 13 éves Suzuki Swifttel futárkodom. Mivel már az előző autómat is átalakíttattam, és teljesen hibátlanul tudtam használni gázosként is, ezért nem is volt kérdés, hogy most is beszereltetem a gázmeghajtást. Személy szerint mindenkinek nagyon ajánlom az átalakíttatást, aki egy kicsit is többet használja az átlagosnál az autóját. Én 1200 – 1500 km-t vezetek havonta, és az átlagosan 8 literes fogyasztással városban nagyjából 10 forintot spórolok kilométerenként.” Nem várt pozitívumként Krisztián azt említi, hogy ritkábban kell olajat cserélnie és a motorra is jó hatással van az LPG. Extra kiadásként jelentkezik ugyan az autó vizsgáztatásánál a biztonsági gázszemle, azonban ennek költsége nem éri el a tízezer forintot.

003 DSC0724 Bp
039 DSC0840 Bp
027 DSC0793 Bp

Zsolt Martfűn lakik, ezért a munkahelyi ingázásból fakadóan Krisztiánhoz hasonlóan az átlagosnál többet használja az autóját és az LPG-s átalakítással igyekszik lefaragni az üzemanyag költségeiből. „Elsősorban munkába járáshoz használom a 2002-es Opel Astrámat, nagyjából 20.000 kilométert teszek meg vele egy évben, ezért kezdtem el gondolkodni azon, hogy hogyan tudnék spórolni a benzinen, milyen egyéb lehetőségeim vannak. Utánaszámoltam és a MOL támogatásával együtt körülbelül egy év alatt megtérül az LPG-s átalakítás, onnantól kezdve pedig jóval olcsóbban jutok üzemanyaghoz. Nem volt már kérdés, hogy átalakíttatom az autómat.” Zsolt kiemeli, hogy bár kicsit kisebb lett a csomagtartó, azonban sem gáz szagot nem érez, mint ahogy attól előzetesen tartott egy kicsit, sem a motorteljesítmény kapcsán nem tapasztal negatív változást. Mivel összességében kifejezetten pozitívak az élményei, ezért már másnak is felhívta a figyelmét a gázmeghajtás előnyeire.

083 DSC0972 Martfű
101 DSC1009 Martfű
093 DSC0995 Martfű

Még több információ a MOL Gázt adunk kampányáról itt érhető el: https://gaztadunk.mol.hu/#palyazatrol

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.