Cipősdoboz-rakéták

A kedvestől a vicsorgóig: Suzuki-minik, amiket sosem fogsz látni

2017.12.26. 00:14

Hamamatsu nem esik messze Nagojától, fene tudja, talán arrafelé jött össze annyi know-how, esetleg azon a tájon szaporodtak jól a selyemhernyók, de tény, hogy a Suzuki és a Toyota egyaránt szövőgép-készítéssel írta be magát a technika történelmébe – előbbi 1909 óta működik. Időközben autóra nagyobb kereslet lett, mint selyemre, ezért mindkét cég inkább autós óriásvállalattá nőtte ki magát, a Suzuki jelenleg a világ rangsorában a kilencedik. Amilyen hatalmas, annyira kicsi járművekre specializálódott – a nagykocsinak nem túl nagy, és csak rövid ideig létezett Kizashit leszámítva szinte csak törpe-, mini- és kisautókat készít a cég, méghozzá vadító színességben, zavarba ejtően sokféle technikával. Közülük is a legkevesebbet a japáni törpeautó-szabályoknak megfelelő kei-kocsikkal foglalkozik az európai sajtó. Naná, hiszen néhány típustól eltekintve szinte mind belpiacos járművek – pedig talán ezek a legérdekesebbek valamennyi közül.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.