Lamborghini dizájner akarok lenni!

2020.05.30. 17:56

Még a hivatalos bemutató előtt beszélhettünk a LEGO Technic vezető dizájnerével, Aurelien Rouffiange-zsal, akitől megtudhattunk egy csomó érdekes részletet a tervezésről. Meg azt is, hogy Lamborghini-dizájnernek lenni a világ egyik legmenőbb dolga.

Itt a legújabb giga-LEGO, a LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 de nyugi, még nem kell rohanni a boltba, elsejéig ráérsz (ha nincs a közeledben LEGO-store, akkor augusztus 1-ig kell várnod). Addig legalább van időd összekaparni azt a rongyos 124 990 forintot, ami lássuk be, az igazi Lamborghini Sián FKP 37 durván egymilliárd forintos árához képest kerekítési hibának is kevés.

Kis kompromisszumkészségre szükség van, ha ezzel a plasztik-Lambóval is beéred, hiszen ebbe ugye nem ülhetsz be a csajoddal, és villanymotor sincs benne, mint az igazi Sián FKP hibrid rendszerében, de az igazi mintájára kalimpáló 12 dugattyú ott van a blokkban.

Az ajtók is úgy nyílnak, mint az igazin, meg még csinos kis piknik táskát is kapsz a kocsi mellé. Ráadásul nem kell izgulnod, hogy beférsz-e a 63 darabos limitbe, vagy verekedned kell valamelyik milliárdos haverral (nem, nem férsz be, már a bemutató idején volt mind a hatvanháromnak gazdája), lesz elég a boltok polcán. Ha akarod, a teremgarázs minden helyére egy saját Siánt állíthatsz.

Nagyjából minden kötelező trükköt tud a kisautó, amit egy ilyen exkluzív LEGO Technic modellnek tudnia kell. Már a doboza is überigényes, vaskos összeszerelési útmutatót kapunk a 3696 alkatrész összepattintásához. Minden modellnek van egy egyedi azonosítószáma, aminek segítségével különleges online tartalmakhoz is hozzáférhetsz.

De a lényeg úgyis az építés, ami maga célhoz vezető út. Ami igazából a cél. Mert persze a 60 centi hosszú, 25 centi széles modellt nézegetni is klassz, de azért a működő sebességváltó, az összkerékhajtás, a rugózó futóművek összeépítése az igazi móka.