Kártotó: Mennyibe kerül, ha belénk csattannak a pirosnál?

2020.12.22. 15:58

A mögöttünk jövő épp a telefonját nyomkodta. Vagy csak hátrafordult a gyerekhez. Esetleg nem tartott kellő követési távolságot. Az eredmény az, hogy nem vette észre, hogy bizony belénk jön és sérül a hátsó lökhárítónk és a csomagtérajtó is. Tippelje meg velünk, melyik típus esetében mekkora összeg szerepel majd a számlán! Kártotó 3. rész.

Játékunk alapjául a TotálKártörténet-lekérdező szolgáltatásunkat adatait biztosító partnerünket kértük meg, hogy számolja ki nekünk, mekkora összegű a hivatalos javítási kalkuláció egy-egy típusnál, ha belénk jöttek lassú tempóval hátulról, ami miatt a hátsó lökhárítónk és a csomagtérajtó megsérültek. Ilyenkor az említett elemeknél számolunk a javított elem fényezésével, középső apró elemeknél pl. márkajelzés, ablaktörlő cseréjével, környező és kiegészítő elemek ki-, beszerelésével. Az árak bruttó árak, az adott márkára jellemző hivatalos, legális szervizek átlagos óradíjait vettük alapul, melyek között esetenként jelentős szórás is lehet. Ezeknek a kiegészítő információknak az ismeretében várjuk a tippeket a játék során!

Mi az a TotálKár?

Ha a kiszemelt autója balesetes volt az utóbbi 20 évben, és javították idehaza, vagy legalábbis kellett volna, a TotálKártörténet-lekérdezéssel szinte biztosan megtalálja. Az alap lekérdezés ingyenes. Ha nincs kártörténeti adatunk, nem kell fizetnie. A részletesebb gépjárműkár-kalkulációs adatok lekérése 3990 Ft. Kipróbálná? Kattintson ide!

Persze tudjuk, hogy nem minden javítás történik a biztosítókon keresztül, ezért megkértük a Becsületesneppert, hogy mondja el, mennyiért lehetne szerinte megjavíttatni egy ilyen sérülést.

" Mivel a kárfelvételen javítás szerepelt, nem csere, ezért én úgy kalkuláltam, hogy a hátsó lökhárító és a csomagtér ajtó anyagából igényesen javítható, a sérülés mértéke nem akkora, hogy feltétlenül indokolt lenne az alkatrészek cseréje. Ha csere lenne, akkor bontott ép alkatrészből javítanám meg. A márkaszervizek természetesen cserével kalkulálnak. Ha nem volt semmi, csak egy sima javítás, kis műanyagozás belefér. Típustól függetlenül lehet 60 ezerrel kalkulálni, mindegy, hogy Tesla, Porsche, Suzuki, egy elem, az egy elem. Ilyen esetben 2 elem sérül, akkor 120 ezerrel lehet számolni.  "

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Az sorozat előző részeit ide kattintva érheti el.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.