A 710-es út Travis Pastranájától a kifogyó adblue-ig - ezt olvastátok idén szívesen

2022.01.01. 00:10

Nem gondolom, hogy ez volt a tíz legjobb cikk tavaly a Totalcaron, számos remekmű született, Horváth Máté emberkísérletétől kezdve, Karotta csodás novelláján és Gajdán Miki remek villanymotoros szakcikkén át a Gittelőfantom leleplezését érintve a Csepreghy Dani S osztály tesztjéig. De a saját szubjektív véleményem egy dolog, a számok azért egzaktabbak - szóval ti az alábbi tíz cikket olvastátok és osztottátok a legnagyobb hévvel.

10. Felvette, ahogy 150-nel nekimegy a körforgalomnak a 710-es úton

Ez a Fail Army hatás, az ember szereti megnézni az önmagukat dokumentáló isten barmait. A sofőr állítólag egy út mellett álló vadat nézett, ezért ugratott egyet Travis Pastrana stílusban 150-nel. Eredetileg azt állította, hogy legfeljebb 90-nel ment, de a dachcamje bő másfélszer nagyobb tempót rögzített.

9. Ezrével állnak Kínában a leselejtezett villanyautók

Nehéz eldönteni, hogy ennél az anyagnál a villanyszekptikus káröröm, vagy az európai használtpiaci helyzettel markánsan szembemenő jelenség pörgette meg a számokat, de a ezrével rohadó leselejtezett villanyautók nagyot mentek.

8. Új csalási forma ütötte fel a fejét a használtautós piacon

Valószínűleg nem idén született meg ez a trükközési forma, de 2021-ben terjedt el annyira, hogy rendszer legyen belőle. A trükk, hogy olyan kicsi összeggel húznak le külföldieket, hogy a károsultnak ne érje meg a rendőrséghez fordulnia.

7. Kegyelemdöfés a belső égésű motornak: a szilárdtest-akkumulátor

Gajdán Miki nagyon szépen összefoglalta, hogy mi az a technológia, amitől a mindent eldöntő villanyautós áttörést várja a világ, és hogy miért nincs még kész.

6. Árpád hídi baleset: a fék a gyávák pedálja?!

Papp Tibi a rá jellemző racionális módon elemezte az Árpád hídon törént ronda balesetet, melyet egy szabálytalan kikanyarodás okozott, és a másik sofőr részéről adott rossz reakciók tettek súlyossá.

5. Miért mutat többet az autó sebességmérője?

Erre a látszólag egyszerű kérdésre nem is olyan egyszerű a válasz, de szerencsére jött PT, elmagyarázta közérthetően.

4. Így nyírod ki a kéttömegű lendkereket

Ha a kettőstömegű elköszön, az drága javítás lesz. Ezért jó tudni, hogy mitől megy tönkre - ha megtanulsz úgy vezetni, jelentősen nőni fog az élettartama. És ha a lendkereket kíméljük, az egész autó hálás lesz érte.

3. Civil rendőrautó előtt emberkedett a Mustanggal, elrettentő videó lett belőle

A népmesei fordulatokat mindenki szereti, ugyanazt érezzük, amikor a rendőr kiinti a Mustangot, mint amikor Lúdas Matyi harmadjára adja vissza Döbröginek.

2. Ezekből látszik, hogy a kilométeróra vissza volt pörgetve

Sokkal nehezebb egyértelműen lebuktatni a manipulált kilométerórát, mint elsőre gondolnád. Az Autórevizor bemutatja, hogy miért nem érdemes elhamarkodottan tekerést kiáltani. És azt is, milyen, amikor egyértelmű a csalás.

1. Ha elfogy az AdBlue, megáll minden. És most elfogyott

Bár több olvasótól megkaptuk, hogy ez a cikk csak pánikkeltés volt, az a helyzet, hogy ez pont az újságírói munkára példa: leírtuk, hogy mi van, és mi lesz a következménye, ha nem történik semmi - szerencsére történt, és az élet megy tovább. Ugyanakkor az elmúlt év megmutatta, mennyire gyenge szeme van a beszállítói láncoknak, tulajdonképpen minden hétre jutott egy hiánycikk.