A kedvenc autós játékaink

2022.03.17. 17:37

Nekem még autós újságokon kezdődött az autós szocializációm, legalábbis az alapokat megsárgult, cakkos szélű Autó-Motor kiadványokból szedtem magamra. Aztán jött a számítógép, már persze internet nélkül, de 10 gigás vinyóval, 256 mega rammal, meg egy 733 megahertzen ketyegő procival. Vicces belegondolni, hogy ma már valószínűleg a karórám komolyabb hardverrel megy, de ez akkor nem számított, hiszen volt Monster Truck Madness, a Need For Speed első része, vagy a Road Rage. Nyarak tűntek el a gép előtt, néhány pálya még talán ma is megvan fejből, és szerintem nem vagyok egyedül. Aztán meg jöttek maguk a valódi autók.

Fejlődni kell. Pár éve elindítottuk a Youtube-csatornánkat, és durván kinőtte magát, most pedig megint új dologba kezdünk, ezért regisztráltunk Twitch-re. Ez egy alapvetően streamre, azaz játékok közvetítésére kitalált platform. Bár eleinte nekem is furcsa volt, hogy emberek képesek azt nézni, ahogy mások játszanak, de sokan azt is nézik, ahogy vezetünk, sőt, egyeseket az is érdekel, hogy 90 percig egy bőrgolyót kergetnek, szóval kár az okokat keresni. 

A világ változik, és hogy csak még egy közhelyet ellőjek, az is változik, hogy milyen tartalmakat fogyasztunk. Pár éve még a Top Gear-szerű, fontmilliókból forgatott, nagyjátékfilmes videókat karmolta a nép, mostanra egy youtuber az iPhone-jával is érvényes, értékes tartalmat tud gyártani, ami legalább olyan széles közönségnek szól. A Twitch maga is csak egy platform, hogy milyen minőségű tartalmat adunk át rajta, az csak rajtunk múlik, és ötletünk van elég.

Kezdésnek a játék kézenfekvő, és mivel a szerkesztőség minden tagja tudott fejből vagy öt címet, ami elé szívesen leülne, ezzel egy darabig nem lesz gond. Egyelőre minden pénteken, délután 4-től 6-ig játszunk és dumálunk, legalább két emberrel a gép előtt, holnap, vagyis március 18-án Ákossal toljuk a Gran Turismo 7-et, mert egyrészt mindkettőnkben kellemes emlékeket ébreszt a széria, másrészt éppen aktuális a megjelenése. A tervünk az, hogy egyik héten egy friss, vagy legfeljebb 1-2 éves játékot veszünk elő, a másikon pedig egy retró darabot a saját gyerekkorunkból. Volt már egy éles főpróba, amit nem jelentettünk be, de egész jól sikerült, nézzétek:

És azt is látjuk, hogy a Twitch-en nem csak játéknak, de beszélgetős műsoroknak is helye van, nekem legalábbis elég jó élményem van arról, amikor VR Pistivel beszélgettünk három órát. Ennek örömére az Égésteret is elkezdjük streamelni, hiszen azt amúgy is egy stúdióban vesszük fel, igazából kézenfekvő, hogy élőben is be lehessen csatlakozni. Fontos viszont, hogy ez az Égéstér egyéb megjelenéseit nem befolyásolja: ugyanúgy eléred az eddigi felületeken csütörtökön, de, ha van lehetőséged szerda délután becsatlakozni, akkor követheted élőben a felvételt, és akár kérdezhetsz, vagy hozzá is tehetsz az adáshoz. Ezt is kipróbáltuk már a legutóbbi rögzítésnél, vicces volt:

És ez még messze nem minden, készülünk sok érdekességgel, specifikus, Twitch-re szánt tartalommal, szóval érdemes lesz figyelni, ahogy fejlődik a közösség, úgy jönnek az újabb és újabb tartalmak. Érdemes figyelni a menetrendet is, hiszen ha új tartalom van, az mindig kikerül, és jelzés is érkezik, ha új esemény közeleg. Szóval még egyszer: iratkozzatok fel a Totalcar Twitch-csatornájára, lesz mit nézni. 

De jelen vagyunk még Facebookon, a Totalcarral és a Totalcar Technóval, valamint Instán is.