2014.06.05. 15:08

A Porsche múzeum újabb különlegességet mutatott meg azok közül az autók közül, amelyeket eddig nemigen mutattak meg a nagyközönségnek. Ez az autó a legelső 911 Turbo, amelyet Louise Piech kapott meg ajándékba, és így néhány részletében eltér a sorozatgyártmányoktól.

Ferry Porsche nővére majdnem teljesen szériakivitelű autót kapott – bár nem mindennapi módon a bemutató előtt egy évvel már használhatta – de volt néhány apró eltérés. Egyrészt ezen az autón a Turbo helyett Carrera felirat szerepel, ami érthető, hisz az első évben még titokban próbálták tartani a típus létezését – másrészt az első ablakok nem kapták meg a szokásos zöldes színezést, mivel Louise Piech szeretett az autójában festeni, egyfajta mozgó műteremként használva a járművet, és ezt akadályozták volna a színezett üvegek.

Azon túl, hogy az egyik családtag tulajdona volt, az első Turbo különlegessége, hogy igen jó állapotban maradt fenn. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy az autót hatvankilencedik születésnapjára kapta, és idős korából adódóan viszonylag keveset használta.