Beszorult az autószállító, összetörtek a Fordok

2015.03.29. 07:23

Híd alá szorult, így lezúzta rakományát egy autószállító Nagy-Britanniában. Több vadonatúj Ford is megsérült a balesetben, jelenleg is vizsgálják a körülményeket.

A sofőr úgy gondolta, hogy inkább elkerülné a sűrű forgalmat, ezért levágta az utat, azonban nem számolt azzal, hogy a 4,4 méteres vasúti híd alatt nem fér át a megpakolt jármű. A szemtanúk azt mondják, az egész olyan volt, mint egy lassított felvétel. Már látták, hogy meg fog történni a baj, de semmit nem tudtak tenni ellene.

Az autószállító kamion vezetőjében akkor tudatosulhatott, hogy mit tett, amikor hallotta az új autók csikorgását és ropogását, ahogy azok éppen összezúzódtak. Bár a férfinek nem esett baja, a törött Fordokat látva teljesen elsápadt. A Ford szóvivője megerősítette a baleset tényét, ugyanakkor a körülményeket még vizsgálják, ezért további információkkal nem szolgáltak.

A közúti autószállítás egyébként sem veszélytelen üzem. Hazánkban is történt már olyan baleset, amelyben tréler volt az egyik érintett. Ilyenkor a felelősség megállapítása, a kártérítések kérdése nem egyszerű. Ebben a konkrét esetben viszont a brit sofőr figyelmetlensége tűnik egyértelműnek.