Amikor Hennessey 911 Turbo S-sze a faszállító

2021.12.20. 16:50

Mindenhol máshogy köszönnek be az ünnepek, hiszen otthon ott az adventi gyertya, a plázákban pedig szüntelen szól Mariah Carey-től az All I Want for Christmas Is You, de Texasban egész másképp mennek a dolgok. A Hennessey Performance éves hagyománya szerint tetőcsomagtartót szerelnek egy istentelenül erős autóra, majd rápakolnak egy karácsonyfát és megnézik, mennyit megy a fa.

2021 decemberére nem valami amerikai izomautó került elő a garázsból, hanem John Hennessey saját Porsche 911 Turbo S-sze, melynek 3,8 literes, két turbóval megfújt bokszermotorja 650 lóerős és 800 Nm nyomatéka van. A gyári adatok szerint 2,7 másodperc alatt zavarja le a 0-100-as sprintet és 330 km/óra a végsebessége (karácsonyfa nélkül).

Spencer Geswein versenypilóta 281 km/órás sebességgel vitte vele a fát a Pennzoil tesztpályáján. Hogy lássák a különbséget, ezért tetőcsomagtartó és fa nélkül is mentek egy kört, ahol túllépték a 330-at. Geswein megjegyezte, hogy a második körben jóval barátságosabb viselkedésű volt az autó, hiszen a karácsonyfa eléggé elrontja az autó aerodinamikáját, ezzel együtt nagy sebességnél érezhetően beleszól a kezelhetőségbe.

Nagyon gyorsan szállították a karácsonyfát, de nem döntöttek rekordot, hiszen az 1000 lóerős Jeep Grand Cherokee Trackhawk 290 km/óra felett vitte a csomagot.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!