Újabb megoldást kínálnak a BMW hódfog-veséire

2022.01.21. 11:36

A BMW új M-es modelljei nem mindenkinél találtak be: sokan kimondottan utálják a hatalmas, függőleges veséket, amiket sok helyen már hódfogként emlegetnek. Az más kérdés, hogy közben az új M3 és M4 eladásai szárnyalnak, tehát úgy tűnik, anyagilag azért volt értelme az irányváltásnak.

Már több cég is jelentkezett utólagos átalakító-szettekkel, amikkel némileg finomítani lehet az autók megjelenésén. Most az amerikai Vorsteiner is piacra dobott egy szettet, ami a függőleges vesét nem tünteti el teljesen, de úgy tagolja, hogy az egy kicsit emészthetőbb legyen annak is, aki a gyári megoldástól émelyegne.

A Vorsteiner megoldása a gyári vese helyére érkezik, tehát nem egy alapjaiban új lökhárítót terveztek az autókhoz. A trükk az, hogy az új betét úgy tagolja kétfelé a vesét, hogy az optikailag különálló egységeket alkosson. A végeredmény kimondottan agresszív, ami jól rímel az egész autó karakterére. A normál, műanyagból készült változatért 900 dollárt, azaz közel háromszázezer forintot, míg a karbonból készült kivitelért már 1500 dollárt, azaz közel félmillió forint kell fizetni.

Ha valaki még szívesen vadítana az autón, akkor a Vorsteinernél egyéb kiegészítőket is talál az M3-hoz vagy M4-hez. A karbon első splitterért 2400 dollárt, azaz körülbelül 750 ezer forintot, míg a szintén karbonból készülő hátsó szárnyért 2200 dollárt, nagyjából 700 ezer forintot kérnek. Kapható még náluk felniszett is az izmos BMW-khez, ezt potom 4200 dollárért kaphatja meg a leendő ügyfél, ami bő 1,3 millió forint.