„Rossz ötlet volt” – gyerekkel a hátsó ülésen menekült a rendőrök elől

2022.01.31. 15:16

Ittas vezetés, közúti veszélyeztetés és kiskorú veszélyeztetése miatt éltek vádemelési javaslattal a rendőrök azzal a 33 éves román férfivel szemben, aki gyerekkel a hátsó ülésen, piásan menekült az egyenruhások elől, majd a bokrok közé hajtott.

%C3%A9rd1 5

Az eset még 2019 nyarán kezdődött, amikor Érden leintették az autóját. Ekkor kiderült, hogy nincs jogosítványa, de mivel a járőrök piaszagot éreztek rajta, megfújatták vele a szondát. Mivel a műszer pozitív eredményt mutatott, eljárás indult vele szemben, de ez nem tántorította el az ismétléstől.

Négy nappal később ugyanazok a járőrök szúrták ki a velük szemben haladó ismerőst, utánafordultak, a megkülönböztető jelzést észlelve azonban a sofőr menekülőre fogta. A záróvonalat megközölve száguldott, több autót is leszorított, fittyet hányva a felfestésekre, piros lámpára, zebrára – mindenre. Kilométerekkel később lesodródott az útról, és a bokrok között kötött ki. Mire a rendőrautó megállt, kipattant a kocsiból, hasra vágta magát, tarkóra tette a kezét, közben pedig kiderült, utasai is voltak: egy 45 éves férfi és egy kilencéves kislány. A gyermek ijedten, fejét sírva fájlalva szállt ki az autóból, hozzá mentőt is hívtak.

Az autót vezető K. Sándor napja a kapitányságon folytatódott, ahol kihallgatása során mindent beismert. Az első alkalommal egy névnapi összejövetelről sietett barátjához, de nem zavarta, hogy előtte már lecsúszott pár sör. Másodszor szintén sörözött, és már a rendőrautót meglátva tudta, hogy lebukott. Mivel attól félt, következménye lehet annak, hogy utasokat is szállít, a menekülés mellett döntött.

Két rendbeli ittas járművezetés, közúti veszélyeztetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie, vele szemben vádemelési javaslattal éltek a rendőrök. Az eljárás alatt kirendelt igazságügyi orvos-, elmeorvos- és pszichológus szakértők véleménye szerint véglegesen alkalmatlan a járművezetésre. Kérdés, mennyire lesz a később megszülető ítéletnek elrettentő ereje, tekintve, hogy eleve jogsi nélkül vezetett.

Forrás: police.hu