A Scania megerősíti piaci helyzetét Kínában

2010.12.16. 10:49 Módosítva: 2010.12.16. 14:07

A Scania stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Shanghai Boden Engine Co., Ltd-vel, a legfontosabb kínai aggregátor-motorokat forgalmazó vállalattal . A megállapodás értelmében már az első év folyamán több száz motor leszállítására lesz lehetősége a svéd vállalatnak, ami a későbbiek folyamán még tovább növelhető.

Az elmúlt három évtized erőteljes kínai gazdasági fejlődésének köszönhetően évente több mint százezer darabbal növekszik a kereslet az áramfejlesztő aggregátorok illetve az ezeket üzemeltető motorok iránt, így Kína számít a világ legjelentősebb ilyen jellegű piacának.

Úgy gondoljuk, hogy ez a megfelelő időpont a hatalmas kínai piacra történő belépéshez. - mondta Mikael Lindner az áramfejlesztő-motorok értékesítési igazgatója. - Az előkészületek kedvező eredményeket mutattak és a Shanghai Boden Engine Co., Ltd.-ben egy megbízható, erős üzleti partnert találtunk.

Egy olyan prémium motor, mint a Scania, amely üzemanyag-hatékonyság, hosszú élettartam és megbízhatóság terén kimagaslóan teljesít, magas minőségi követelményeket állító ügyfeleink első számú választása lesz. Nagy lehetőségeket látunk a Scania motorok számára a kínai piacon. - mondta Zhang Zhiqian a Boden Engine ügyvezető igazgatója.

A Scania teljes szervezetének háttértámogatásával megvalósuló együttműködés eredményeképpen az ügyfelek a Scaniától már megszokott minőséget és szervizszolgáltatásokat kapják. A Scania áramfejlesztő-motorjai előtt fényes jövő áll Kínában. - mondta Mats Harborn, a Scania Kínai Stratégiai Irodájának ügyvezető igazgatója.

A Shanghai Boden Engine Co., Ltd egy újonnan létrehozott kínai motorforgalmazó vállalat, amely a legfontosabb "off-road" berendezések gyártóinak támogatását tudhatja maga mögött. A most aláírt megállapodás értelmében a Boden kizárólagos jogot szerzett a Scania áramfejlesztő-motorjainak értékesítésére és szervizmunkáira Kínában.